Nóra, Lili

Hídlap

Ennyiért kaphat Esztergomban fenyőfát

Aki időben szeretné megvásárolni a fenyőfáját karácsonyra, már megteheti akár Esztergomban is. Tettünk egy kört a városban és megnéztük, hogy átlagosan mennyiért tudják beszerezni idén őket és melyik a legnépszerűbb fajta ebben az évben.

Hirdetések

A megkérdezett árusok többsége azt mondta, hogy idén a normand és a lucfenyő a legkeresettebb, de még mindig, mint minden évben az előbbit vásárolják meg a legtöbben. Ha a méreteket nézzük, akkor az egy és másfél méter közötti fákat keresik a legjobban.

Esztergom belvárosában idén is a lucfenyő a legolcsóbb, ennek méterét átlagosan 2000-2500 forintért árulják. Az ezüstfenyő 3000-4000 forint, a normandot pedig meg lehet vásárolni 4000 és 6000 forintos méteráron is.

Az itthon kapható legkeresettebb fajták közül a lucfenyő a legérzékenyebb a hirtelen hőmérsékletváltozásra. A szakemberek azt mondják, érdemes csak karácsonykor bevinni a lakásba, mert nagyon gyorsan ledobálja a leveleit. Mivel a levelein keresztül könnyebben felveszi a nedvességet, mielőtt a szobába visszük, érdemes a lombozatát átnedvesíteni, vízzel lepermetezni.

Ajánlják még azt is, hogy vásárlás után a fát állítsuk egy vödör vízbe, amibe cukrot is teszünk.

Az árusok azt mondják, a 2017-es fák sokkal szebbek, mint a tavalyiak, a nekik kedvező időjárásnak köszönhetően.

Hirdetések
  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap