László

Hídlap

Ennyiért kaphat Esztergomban fenyőfát

Aki időben szeretné megvásárolni a fenyőfáját karácsonyra, már megteheti akár Esztergomban is. Tettünk egy kört a városban és megnéztük, hogy átlagosan mennyiért tudják beszerezni idén őket és melyik a legnépszerűbb fajta ebben az évben.

Hirdetések

A megkérdezett árusok többsége azt mondta, hogy idén a normand és a lucfenyő a legkeresettebb, de még mindig, mint minden évben az előbbit vásárolják meg a legtöbben. Ha a méreteket nézzük, akkor az egy és másfél méter közötti fákat keresik a legjobban.

Esztergom belvárosában idén is a lucfenyő a legolcsóbb, ennek méterét átlagosan 2000-2500 forintért árulják. Az ezüstfenyő 3000-4000 forint, a normandot pedig meg lehet vásárolni 4000 és 6000 forintos méteráron is.

Az itthon kapható legkeresettebb fajták közül a lucfenyő a legérzékenyebb a hirtelen hőmérsékletváltozásra. A szakemberek azt mondják, érdemes csak karácsonykor bevinni a lakásba, mert nagyon gyorsan ledobálja a leveleit. Mivel a levelein keresztül könnyebben felveszi a nedvességet, mielőtt a szobába visszük, érdemes a lombozatát átnedvesíteni, vízzel lepermetezni.

Ajánlják még azt is, hogy vásárlás után a fát állítsuk egy vödör vízbe, amibe cukrot is teszünk.

Az árusok azt mondják, a 2017-es fák sokkal szebbek, mint a tavalyiak, a nekik kedvező időjárásnak köszönhetően.

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap