Előd

Hídlap

A közétkeztetésben lévő egészséges táplálkozás volt a téma

A közétkeztetésben lévő egészséges táplálkozás volt a fő témája annak a roadshownak, amelyet csütörtökön rendeztek meg Esztergomban. Az országos program célja, hogy aktív kommunikáció legyen a közétkeztetők, a fogyasztók, a szülők, az intézményvezetők és pedagógusok között. A rendezvényen számos szakmai előadással várták a résztvevőket.

Hirdetések

Páger Zsolt, a szervező Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója elmondta: lehet úgy megfelelő minőségű, ízletes szolgáltatást nyújtani, hogy az ételek az egészséges táplálkozás jegyeit hordozzák magukban, viszont önmagában ez még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy ezt az attitűdöt, táplálkozási módot elsajátítsák a gyerekek.

Hozzátette: fontosnak tarják elmondani a pedagógusoknak, hogy a szolgáltatók mit tesznek azért, hogy egészséges táplálkozás legyen a közétkeztetésben, illetve, hogy ebben kinek milyen szerep jut.

Az előadáson elhangzott, hogy az egyik fő probléma az, hogy a gyerekeknek egyre kevesebb idő jut az étkezésre. Ha az intézményekben nem biztosítanak megfelelő időt erre, akkor nem tudják a gyerekek megenni a nekik szánt mennyiséget, hulladék lesz belőle és néhány óra múlva megéheznek. Fontos tehát, hogy a közétkeztetésben minden szereplő részt vegyen abban, hogy egy megfelelő, egészséges táplálkozási kultúra alakuljon ki – fogalmazott Páger Zsolt.

A rendezvényen szó volt még többek között a gyerekek speciális táplálkozási igényeiről, illetve a diétás étkezés terápiás hatásairól is.

Az interaktív párbeszédet követően a résztvevőknek lehetőségük volt megkóstolni egészséges, ugyanakkor tápláló ételeket is.

Hirdetések