Esztergomiak is a megyei díjazottak között

A magyar értéktár mozgalom számos energiát szabadított fel, a települések értékeinek, népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, hogy van társadalmi igény hagyományaink megőrzésére - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Oroszlányban, a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat által rendezett Megyei Értéktár Napon.

A magyar értéktár mozgalom számos energiát szabadított fel, a települések értékeinek, népszokásainak megőrzésében tapasztalható aktivitás megmutatja, hogy van társadalmi igény hagyományaink megőrzésére – mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Oroszlányban, a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat által rendezett Megyei Értéktár Napon.

Fazekas Sándor hozzátette, hogy a települési értéktárakban országosan 7000 tételt tartanak nyilván. Hagyományaink megőrzésével egy olyan magyar jövendőt építhetünk, amelyben a világ kihívásaihoz való alkalmazkodás harmóniában van a múlt értékeinek megőrzésével – fogalmazott a miniszter.

A Hungarikum Bizottság elnökeként a miniszter szólt arról is, hogy az értéktár legismertebb részei a világ legtávolabbi pontjain is megjelenítik a magyarságot.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a Komárom-Esztergom megyei értéktárban jelenleg 101 tétel szerepel, majd Fazekas Sándorral közösen emléklapot adtak azon értékek gondozóinak, melyek 2017 utolsó negyedévében kerültek be a megyei értéktárba.

Az ünnepségen Komárom-Esztergom Megyéért Díjat vehetett át a komáromi Magyarock Dalszínház, Nyíri Róbert, Gyermely és Szomor plébánosa, valamint a Tatabányai Sport Club.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjjal ismerték el Fehér László Gábor klarinét és tárogatóművész és Erdélyi György, a bábolnai OSI Food Solutions Hungary Kft. korábbi ügyvezető igazgatójának munkásságát, valamint a tatai Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskolát.

A Vályi István Díjjal Kovács Attilát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesét, a Tatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét tüntették ki.

DÍJAZOTTAK:

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2017
Bálint László, megyei vezető mentőtiszt

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója – 2017
Szabó Imre tűzoltóparancsnok

Komárom-Esztergom Megye Rendőre – 2017
Dr. Reinhoffer Csaba rendőrezredes

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre – 2017
Zsombók László Kálmán, a Tatabányai Polgárőrség Önvédelmi Egyesület elnöke

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre – 2017
Pántya György pénzügyőr törzszászlós

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért – 2017
Erős Gábor, futball játékvezető-asszisztens

Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért – 2017
Szanyi Petra speciális olimpikon

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” az Esz-tergom-Budapest Főegyházmegye romapasztorációval foglakozó segédpüspökének kezdemé-nyezésére a hátrányos helyzetű cigány gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők el-ismerésére.

Vályi István Díj

Kovács Attila, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, a Tatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült:

Fehér László Gábor klarinét és tárogatóművész, régizenész, zenetanár, egyetemi docens
Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola
Erdélyi György, a bábolna OSI Food Solutions Hungary Kft. korábbi ügyvezető igazgatója

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj-ban részesült:

Nyíri Róbert kanonok esperes
Magyarock Dalszínház, Komárom
Tatabányai Sport Club

MTI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!