Megújult a táti óvoda és bölcsőde

Szinte teljesen megújult Táton, a Móricz Zsigmond utcai napköziotthonos óvoda és bölcsőde. Az épület korszerűsítése mintegy 70 millió forintot költöttek európai uniós és állami támogatással.

Szinte teljesen megújult Táton, a Móricz Zsigmond utcai napköziotthonos óvoda és bölcsőde. Az épület korszerűsítésére mintegy 70 millió forintot költöttek európai uniós és állami támogatással.

Régi igény volt a táti és környékbeli érintett lakosság részéről, hogy a táti óvoda és bölcsőde korszerűsítésével gyermekeik méltó környezetben cseperedjenek fel. A most lezáruló projekt ezt a jogos igényt elégítette ki.

A beruházás során az összes burkolatot, nyílászárót, a víz-csatornarendszert és a szerelvényeket újra cserélték, és kialakítottak egy akadálymentes WC-t is. Megújult a teljes fűtési és melegvíz rendszer, az elektromos hálózat, kiépült a gyenge áramú és riasztórendszer, továbbá megtörtént az info-kommunikációs akadálymentesítés is. Az épület teljes belső festést kapott. Új bútorok, szőnyegek, függönyök teszik otthonossá a környezetet a csöppségek számára.

Az épület teljes utólagos homlokzati hőszigetelés kapott. A kültéri lépcsőket felújították, a külső akadálymentesítést egy megfelelő kialakítású rámpával és korláttal oldották meg, valamint akadálymentes parkolót alakítottak ki az ingatlanon belül. Az udvaron árnyékot biztosító növényzetet telepítettek, a kinti foglalkozásokhoz új árnyékoló kerti pavilon létesült.

A beruházás hatására az épület használhatósága, komfort érzete jelentősen javult, az épület hővesztesége – így az energiafelhasználás – csökkent, a fenntartásra fordított kiadások is mérséklődtek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyar Állam társfinanszírozásával.

Forrás: Tát Önkormányzat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!