Nárcisz

Hídlap

Vádat emeltek a szabadtéri kiállítás rongálói ellen

Vádat emeltek az a három fiatal ellen, akik még szeptemberben megrongálták a Szent Tamás hegyen lévő szabadtéri kiállítást. Az elkövetők ezzel több mint kétszázezer forintos kárt okoztak.

Hirdetések

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat három fiatalkorú lánnyal és egy fiúval szemben.

A négy fiatal este Esztergomban együtt szórakozott, alkoholt is fogyasztottak. 2017. szeptember 23. napján, az éjszakai órákban valamennyien a Szent Tamás hegy lépcsős feljárójához mentek, ahol az egyik helyi egyesület szabadtéri fényképkiállítása volt megtekinthető.

Az elkövetők a képeket megrongálták akként, hogy azokat többször megütötték és megrúgták, melyek következtében 13 darab kép kiesett a tartóoszlopból és összetört. Ezután a fiatalkorúak a képeket tartó faoszlopok közül 6 keretet kidöntöttek, majd távoztak.

A fiatalok a képek és kereteik megrongálásával 231.643 forint kárt okoztak, továbbá a kihívóan erőszakos, közösségellenes cselekményük alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap