Vádat emeltek a szabadtéri kiállítás rongálói ellen

Vádat emeltek az a három fiatal ellen, akik még szeptemberben megrongálták a Szent Tamás-hegyen lévő szabadtéri kiállítást. Az elkövetők ezzel több mint kétszázezer forintos kárt okoztak.

Vádat emeltek az a három fiatal ellen, akik még szeptemberben megrongálták a Szent Tamás hegyen lévő szabadtéri kiállítást. Az elkövetők ezzel több mint kétszázezer forintos kárt okoztak.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat három fiatalkorú lánnyal és egy fiúval szemben.

A négy fiatal este Esztergomban együtt szórakozott, alkoholt is fogyasztottak. 2017. szeptember 23. napján, az éjszakai órákban valamennyien a Szent Tamás hegy lépcsős feljárójához mentek, ahol az egyik helyi egyesület szabadtéri fényképkiállítása volt megtekinthető.

Az elkövetők a képeket megrongálták akként, hogy azokat többször megütötték és megrúgták, melyek következtében 13 darab kép kiesett a tartóoszlopból és összetört. Ezután a fiatalkorúak a képeket tartó faoszlopok közül 6 keretet kidöntöttek, majd távoztak.

A fiatalok a képek és kereteik megrongálásával 231.643 forint kárt okoztak, továbbá a kihívóan erőszakos, közösségellenes cselekményük alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!