Javítani szeretnének tavasszal az esztergomi kézilabdások

Esztergomban a 2000-es évek elején első osztályú női csapat működött, amelynek az emléke mára feledésbe merült. A négy éve újonnan alakított együttes már az első két szezonban bravúrokat ért el, majd az Esztergomi Vitézek Rugby AFC égisze alatt 2016/17-es szezon végére feljutottak az NB 2-es bajnokságba.

Esztergomban a 2000-es évek elején első osztályú női csapat működött, amelynek az emléke mára feledésbe merült. A négy éve újonnan alakított együttes már az első két szezonban bravúrokat ért el, majd az Esztergomi Vitézek Rugby AFC égisze alatt 2016/17-es szezon végére feljutottak az NB 2-es bajnokságba.

Osvald Zsanett, a szakosztály elnöke úgy fogalmazott: az NB2-Észak 12 csapatos csoportjában ősszel a 11. helyen végeztünk, ami nem olyan rossz eredmény, mivel a megyei bajnokságból feljutva újoncként szerepelünk a bajnokságban. Ez az ország legerősebb harmadosztályú csoportja, hiszen a Dorog, a Tatabánya és a Vasas is kiemelkedő képességű játékerőt képvisel. Több nyert meccsünk is volt, a harmadik helyen álló Tatabányát is sikerült legyőznünk. A tavaszi felkészülési időszakot január negyedikén kezdtük el, szerencsére elmondhatjuk, hogy a csapat együtt maradt, nincsenek távozó játékosaink – fogalmazott.

Kifejtette: az idei céljuk, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást, szeretnének minimum négy mérkőzést megnyerni. Elmondta, hogy a tavaszi idény nagyon nehéz lesz, sokat fognak idegenbe utazni. A nagy rajt előtt több edzőmérkőzésen és felkészülési kupán vesznek majd részt januárban és februárban. Az ifi korosztály is az NB2-es bajnokságban szerepel, szintén 11. helyen állnak. Innen kiesni nem lehet, a cél, hogy a fiatalok is minél több sikeres mérkőzést vívjanak meg.

A Komárom-Esztergom megyei férfi kézilabda bajnokságban 8 csapat szerepel, jelenleg az esztergomi férfi csapat az utolsó helyen áll, 1 megszerzett ponttal. A két éve működő férfi szakosztálynak ez a második szezonja a megyei bajnokságban. Októberben nagy meglepetésre idegenben kikaptak a Bajtól 26-23-ra, de a Tarján II. ellen hazai pályán 34-34-es bravúros döntetlent értek el. Az ősszel nyújtott játékkal kapcsolatban, illetve az idei célokról Blonszki Gábort, a férfi csapat edzőjét kérdeztük.

Úgy fogalmazott: az előző szezonban hobbi jellege volt a csapatnak, majd augusztusban átvettem az irányítást és komolyabb munkába kezdtük bele. Ennek az eredménye az lett, hogy eléggé megfogyatkozott a társaság. Olyan játékosokat keresünk, akikre hosszú távon számíthatunk, próbáljuk beépíteni a fiatalokat is a csapatba. Saját erőből kell megoldani a feladatokat, a legidősebb utánpótláskorú játékosunk már rendszeres játéklehetőséget kap a megyei bajnokságban!

Hozzátette: az eredményesség ebben az idényben nem elsődleges szempont, hanem a csapat dinamikáját próbálják elsősorban összerakni. Ez rengeteg munkával jár és nem biztos, hogy az első 1-2 évben meg is fog látszódni.

Kifejtette: a fiúk terén sokkal nehezebb dolgunk van, hiszen a korábbi dorogi férficsapat adja a magot, akikhez fiatalok és más egyesületektől érkező játékosok csatlakoztak. Ez egy nehéz és rengeteg türelemmel járó munka, úgy gondoljuk, hogy ez a türelem meg lesz itt, tehát építkezünk, építkezünk és építkezünk – fogalmazott az edző.

Hangsúlyozta: a tavaszi elvárásunk az, hogy az első győzelmet begyűjtsük. Az észrevételek alapján elmondható, hogy eléggé megerősödött a bajnokság, ez is nehezíti a dolgunkat. Szeretnénk, ha jobb idényt futnánk, megpróbálunk mérkőzéseket nyerni és csökkenteni a gólkülönbségeket.

Videók:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=qiBSqzcA_zw
https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=EpASRWu7Y2c

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!