Látogatóközpont épül Búbánatban

A Búbánat-völgyi Kerek-tó mellett épít látogatóközpontot az esztergomi Vasas Horgász Egyesület. A beruházás majdnem 200 millió forintból valósul meg a Lépésekre a Dunakanyartól program keretében.

A Búbánat-völgyi Kerek-tó mellett épít látogatóközpontot az esztergomi Vasas Horgász Egyesület. A beruházás majdnem 200 millió forintból valósul meg a Lépésekre a Dunakanyartól program keretében.

Völner Pál, a megye fejlesztési biztosa, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2010 óta számos turisztikai fejlesztés indult a térségben. A Búbánat-völgyben megvalósuló beruházás is többek között azt a célt szolgálja, hogy bemutassa a környéken található értékeket és minden korosztálynak kedvet hozzon a természetjáráshoz.

A fejlesztési biztos hozzátette: a térségben különös figyelmet fordítanak a turisztikai fejlesztésekre. Néhány hónappal ezelőtt jelentették be Dömösön, hogy 1,3 milliárd forintból építenek látogatóközpontot és az erdészet a Rám-szakadék bejáratánál valósít meg egy nagyobb beruházást, amely szintén a turisták fogadását szolgálja majd. A Getén kilátótornyot építenek, Szentkereszten pedig szintén egy látogatóközpontot alakítanak ki, amely a Gerecse nevezetességeit mutatja be.

Szentkirályi Ádám, a Vasas Horgász Egyesület elnöke elmondta: a meglévő természeti környezetbe szorosan illeszkedő, kétszintes és 640 négyzetméter alapterületű, multifunkcionális célú természetházban oktatótermek, öltözők, mosdók és meleg ételt is nyújtó büfét alakítanak ki. Az épület közösségi részében pedig rendszeres kiállítások, interaktív bemutatók és rendezvények megtartását tervezik. A látogatóközpont megvalósítása során kiemelt hangsúlyt fordítanak a teljes körű akadálymentesítésre és a megújuló természeti erőforrások felhasználására.

A Lépésekre a Dunakanyartól projekt elsődleges célja a gyalogos természetjárás, a természet felfedezésének és megismerésének alapjául szolgáló fejlesztések megvalósítása. A beruházásokat a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén valósítják meg és minden korosztály számára megteremtik a környék megismerésének, biztonságos bejárhatóságának lehetőségét.

Mindezt kilátók létrehozásával, új attrakciók építésével, valamint a természetes források felújításával és környezetrendezésével teszik lehetővé.

A Búbánat-völgyi látogatóközpont a tervek szerint 2019 decemberére készül el.

Fotók és látványtervek:
https://www.facebook.com/hidlap/posts/1941682785872038

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!