Mini bölcsődét alakítanak ki Tokodon

Mini bölcsődét alakítanak ki Tokodon az 1-3 éves gyermekek számára. A beruházásra egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőség. Az önkormányzat 19 millió forint támogatásból valósítja meg a fejlesztést.

Mini bölcsődét alakítanak ki Tokodon az 1-3 éves gyermekek számára. A beruházásra egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőség. Az önkormányzat 19 millió forint támogatásból valósítja meg a fejlesztést.

A projekt során a Köztársaság utcában lévő óvoda helyiségeinek átcsoportosításával és újak létrehozásával alakítják majd ki a mini bölcsődét. Az új részt a gazdasági szárnyhoz közvetlenül kapcsolódva, egy meglévő foglalkoztató helyiség igénybevételével alakítják ki.

A mini bölcsőde működéséhez szükséges tálalókonyha az óvoda konyháján megoldható, a külön tejkonyha számára pedig az óvodai konyha mellett külön helyiség lesz átalakítva.

A bölcsőde fűtése modern, kondenzációs gázkazánokkal lesz megoldva. A projektben megújuló energiaforrások használatára is sor kerül. A tetőre napkollektorokat szerelnek, a meleg víz-fogyasztás költségeinek részbeni kiváltására.

A bölcsőde játszókertje az óvodai résztől elválasztva lesz kialakítva. A projekt keretén belül eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik. Elsődlegesen a csoportszoba berendezése történik meg, amely mellé udvari homokozót, játékokat, étkeztetéshez szükséges eszközöket, valamint gyermekjátékokat szerez be az önkormányzat.

Papné Szabó Ilona, a szóban forgó óvoda vezetője elmondta, hogy szükség van a fejlesztésre, várhatóan megtelik majd gyermekkel az új bölcsőde. Többen már érdeklődtek más településekről is. Az óvodába bár már 2 és fél éves kortól felveszik az apróságokat, fejlődésük szempontjából három éves kor alatt a bölcsőde lenne a megfelelő.

Az intézményvezető elmondta, hogy a szülők és az óvoda dolgozói is örülnek a kezdeményezésnek.
A projekt eredményeként a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő korszerű mini bölcsőde létesül Tokodon, hosszú távra biztosítva az 1-3 éves korú gyermekek elhelyezését a településen.

A beruházás várhatóan az év végére készül el.

A fotó illusztráció, forrás: Mesevár Óvoda Tokod

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!