Milliárdos fejlesztések a szobi és váci járásban

Számos beruházás valósul meg a következő néhány évben Szob és Vác térségében. A legnagyobb összegű támogatást az egészségügy fejlesztésére fordítja a kormány. A beruházásokról Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt kedden, Vámosmikolán.

Számos beruházás valósul meg a következő néhány évben Szob és Vác térségében. A legnagyobb összegű támogatást az egészségügy fejlesztésére fordítja a kormány. A beruházásokról Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt kedden, Vámosmikolán.

Rétvári Bence a Hídlapnak elmondta: olyan eredmények születettek a körzet településein, amelyek a korábbi időszakot messze felülmúlják. Ilyen nagyságrendben az előző években, évtizedekben nem tudtak megvalósulni fejlesztések, most már végre szinte minden település tud valamilyen példát mondani arra, hogy Magyarország erősödik – fogalmazott a politikus.

A lakossági fórum elején Bárdi Alex, Vámosmikola polgármestere mondott köszöntet a községben megvalósuló beruházásokért. Személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, de levelében kitért arra, hogy a szabadidőközpont és a konyha épületére 45 millió forintot nyertek energetikai korszerűsítésre, 125 millió forintot az önkormányzat épületének, a régi kultúrháznak és a régi OTP épületének energetikai korszerűsítésére, 15 millió forintot a fogorvosi rendelő és 1,6 millió forintot a ravatalozó felújítására.

Rétvári Bence elmondta: a térségben a legtöbb forrást az egészségügyre fordítják. A váci kórház felújítására 5 milliárd 600 millió forint költenek majd és a körzet 33 településéből 11-ben fejlesztik az egészségházakat. A váci mentőállomás korszerűsítésére 62 millió forintot szánnak.

Ezek mellett sor kerül utak, járdák felújítására, építésére, épületenergetikai korszerűsítésekre. A közlekedésben is jelentős változások várhatóak, hamarosan érkeznek az emeletes vonatok a Vác-Szob közötti vasútvonalon, és a dunai gyorshajózás fejlesztésére is jelentős összeget különített el a kormány.

50 millió forintból megújul a szobi művelődési ház és hamarosan a tanuszodát is átadják a nagyközönségnek.

A térségben több templom felújítására is sor kerül, bölcsődéket alakítanak ki és a turisztikai fejlesztések is kiemelt szerepet kapnak. További lehetőséget jelent az országosan meghirdetett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció panziók felújítására. A nagy érdeklődés miatt az ügynökség a beadási határidőt március 14-ig meghosszabbította.

Rétvári Bence a fórumon beszélt azokról a veszélyekről, amelyeket a bevándorlás jelent. Azt mondta: a lakosság látja a reális kockázatot.

A hódmezővásárhelyi szavazással kapcsolatban kifejtette: ez egy fontos jel volt, felrázta a választókat és mindenki számára világossá vált, hogy az áprilisi választás nincs lejátszva. Az ellenzék itt van és készen áll arra, hogy lerombolja mindazt, amit a Fidesz-KDNP az elmúlt években felépített.

Hozzátette: ez a választás nem négy évre szól, hanem, hogy évtizedek múlva meg tudjuk-e védeni gyermekeinket, unokáinkat, az európai kultúrát. A Fidesz-KDNP nem a bevándorlást akarja segíteni, hanem a magyar családokat.

Úgy fogalmazott: a választások tétje, hogy Magyarország ne bevándorló ország legyen, hanem Magyarország maradjon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!