Alfonz

Hídlap

Új ultrahangot kapott a dorogi kórház

Új ultrahang készüléket kapott a dorogi szakkórház és rendelőintézet. A 20 millió forintos eszközt szerdán adták át az intézményben. A készüléknek köszönhetően részletesebb és jobb felbontású képek segítik majd az orvosok munkáját.

Hirdetések

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta: több, mint tíz éve nem volt ilyen műszer beszerzés a kórházban. Több beruházást is terveznek az intézményben, ilyen például a liftek felújítása, építési munkálatok, amelyekre már megvan a fedezet.

Elmondható, hogy nem csak az esztergomi kórház fejlődik, hanem a dorogival együtt, kiegészítve egymást, kölcsönös fejlesztésekkel tudnak előrehaladni – fogalmazott a képviselő.

Völner Pál köszönetet mondott a környékbeli önkormányzatoknak, akik tavaly csaknem 200 millió forinttal támogatták az esztergomi kórházat. Azt mondta, bízik benne, hogy a dorogi és a Dorog környéki települések is szívügyüknek érzik majd az itteni kórház műszerezettségének javítását.

Kanász Gábor, az intézmény főigazgató főorvosa elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a kórház működési feltételein javítsanak. Ennek első lépése ez a készülék megvásárlása volt. Emellett, állami támogatásból számos fejlesztést és felújítást terveznek az intézményben.

Dr. Csányi Ildikó főorvos elmondta, hogy az új ultrahang készülék sokkal korszerűbb, mint amivel eddig dolgoztak, az előző, több mint tízéves gép már elavult technikának számít. Nagyon sok vizsgálatot végeznek az intézményben, amelyhez elengedhetetlen egy gyors, korszerű eszköz. A berendezésnek köszönhetően javul a vizsgálatok pontossága, kisebb eltéréseket is észrevesznek majd. Az új készülék részletesebb és jobb felbontású képet ad, amely mind hozzásegít a dolgozók munkájához.

Az átadó eseményen elhangzott, hogy az esztergomi és dorogi kórház integrációja során feltárásra kerültek korábbi műszaki hiányosságok, hibák, melyeknek elhárítása folyamatos: a tetőszigetelés megvalósult, a betegszállító lift cseréje folyamatban, a korábbi gazdaságosnak vélt pellet fűtés folyamatos meghibásodásai miatt megvalósították a távhőre való csatlakozás feltételeit. Az időjárási viszonyok javulása esetén megkezdődik az egyik terasz teljes körű felújítása. Az előbbiekben felsorolt beruházásokat állami vis maior támogatás keretében valósítják meg.

A műszerpark teljes körű átvizsgálása számos problémára hívta fel a figyelmet. A közeljövőben szintén fenntartói vis maior támogatásból további ultrahang készülékek vásárolnak, melynek egyike a dorogi szülészet-nőgyógyászat szakrendelő elavult készülékét váltja. A másik műszert Esztergomban használhatják majd, de ennek vonzataként Dorogon is megkezdődhet a sok éve várt, és a tervekben szereplő echokardiographia bevezetése. Távolabbi tervekben szerepel a röntgen készülék teljes cseréje, és a távdiagnosztika bevezetése is.

Hirdetések