Megcsalás a párkapcsolatban II. – Dió blog 30. rész

A nő nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy arra hivatkozzon, hogy “de hát én anya vagyok, nincs időm veled foglalkozni”, mert a férfinek joggal hiányzik a nő. A nő egy ilyen lekezelő válasszal valahol ugyanúgy hibázik, és hozzájárul ahhoz, hogy a férfi más nőt keressen.

A Megcsalás a párkapcsolatban című bejegyzés első részét ide kattintva olvashatja el:
Megcsalás a párkapcsolatban I. – Dió blog 29. rész

És most jöjjön a folytatás:

Tény, hogy a válások meghatározó százaléka a kisgyermekes családokban fordul elő. Tény, hogy teljesen átalakulnak az igények és a prioritások – de nem összeegyeztethetetlenek.
Tény, hogy fenntartani a szerelmet, a tüzet baromi nehéz munka – de nem lehetetlen.
Tény, hogy sajnálni magunkat mindig könnyebb, mint tenni azért, hogy valami változzon.
Tény, hogy belemenni egy titkos kapcsolatba, mindig izgalmasabb lesz, mint az otthoni légkör, viszont kérdés, hogy meddig, és kérdés, hogy érdemes-e mindent felrúgni azért a pillanatnyi boldogságért, amit a “szerető” tud adni.
Tény, hogy a párkapcsolat megromlásáról mindkét fél tehet, így mindkettő félnek a kőkemény munkája kell ahhoz, hogy helyre is jöjjön.

Tény, hogy a nőnek tiszteletben kell(ene) tartania, ha a párja jelzi – ha jelzi -, hogy valami nincs rendben, és nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy arra hivatkozzon, hogy “de hát én anya vagyok, nincs időm veled foglalkozni”, mert a férfinek joggal hiányzik a nő. A nő egy ilyen lekezelő válasszal valahol ugyanúgy hibázik, és hozzájárul ahhoz, hogy a férfi más nőt keressen. Félreértés ne essen, nem mentem fel a félrelépő férfiakat, csak szeretném jelezni, hogy nem csak a férfi a hibás, hanem a nő is, ha nem reagálja le jól párja igényeit, problémáit. A férfinak pedig ugyanúgy akarnia kell, hogy visszaálljon a régi harmónia, ezért viszont neki is tenni kell.

Szóval itt is leszögezném, hogy mindkettejük kőkemény munkájára van szükség.

Többségben az apák állnak tovább, mondván, hiányzik nekik az együttlét, a szexualitás, a nyugalom és akkor “jókor, jó helyen” megismerkednek egy másik nővel, akinek az esetek nagy százalékában se kutyája, se macskája és vele hirtelen minden olyan szuper lesz. Nincsenek gyerekjátékok, nincs gyereksírás, üvöltés, fegyelmezés, közös gondok, csak a fesztelen szórakozás és a meghitt pillanatok. Igen ám, csak ez nem így megy. Attól, hogy valami nem működik abban az adott élethelyzetben, nem azt jelenti, hogy később nem áll vissza az a kellemes hangulat, az a meghittség, ami a gyerek/ek előtt volt. Igen, baromi nehéz munka, de mindkét félnek tennie kell azért, hogy a gyerekek mellett is működjön egy kapcsolat. Együtt kell kitalálni, mi az, ami megőrzi a párkapcsolat vibráló jellegét, mi az, ami fenntartja a tüzet.

Nem lehet csak úgy kilépni egy olyan kapcsolatból, ahol gyerekek is vannak, hiszen együtt vállalták őket, A nőknek is nagyon sokszor nagyon jól esne, hogy két üvöltés között jöjjön egy csinos kertész, aki jó alaposan megmasszírozza őket, és akivel lehet egy kicsit bizseregni, de a nők nagy része nem keresi ezeket a lehetőségeket, mert pontosan tudják, mit kockáztatnak. A férfiak ezzel ellentétben, mikor beleesnek a rózsaszín ködbe egyszerűen elvesztik a fejüket, és képesek lennének mindent kockára tenni egy másik nő miatt.

Arra nem gondolnak, hogy nem csak a párjukat hagyják ezzel cserben, hanem a gyerekeiknek is egy olyan torz értéket közvetítenek, miszerint válaszd a könnyebb utat, mert megéri. Szerintem egyáltalán nem éri meg.

Azt gondolom, egészen addig, amíg mindent meg nem tett mindkét fél, hogy helyrehozzák a dolgokat, egyszerűen nem lehet kilépni. Tartoznak annyival a párjuknak, hogy megpróbálják helyrebillenteni a dolgokat, és kutya kötelességük első sorban a párjukra koncentrálni, nem pedig a másik nőre, és hiszem, hogy ha minden energiát a helyrehozatalba fektetnek, rendbe tudnak jönni. De azt mindkettő félnek egyformán kell akarnia.

Mindenki hibázik, ezt el kell tudni fogadni, de egyszerűen nem értem azokat a férfiakat, akik úgymond megőrülnek egy másik nő miatt, és fognak csapot – papot és egyszerűen kilépnek a család életéből. Lehet azt gondolni, hogy attól, hogy nem élnek együtt majd kiveszik a részüket a gyereknevelésből, de ez egy hatalmas kamu. Nem lesznek ott az esti altatásnál, a reggeli készülődésnél, a fogmosásnál, a kézfogós sétákon, a bevásárlásokon, nem lesznek ott a nagy eséseknél, az első biciklizéseknél vagy korcsolyázásnál, egyszerűen nem lesznek ott szinte soha. Márpedig együtt vállalták a gyerekeket, és a gyereknek szüksége van édesapára, a nőnek pedig egy igazi társra, aki kiveszi a részét a gyereknevelésből. Együtt, nem külön – külön.

Én csonka családban nőttem fel, és pontosan tudom, milyen apa nélkül felnőni.

A nő, amikor anya lesz, voltaképp egész testét és lelkét beáldozza az anyaság oltárán, mert vegyük csak sorra: szétnyílt hasizom, megereszkedett bőr, császár után az esetleges, és az esetek nagy százalékában kialakult kötényhas, az üres tejeszacskókká vált mellek, amik soha többet nem fognak olyan hetykén domborodni, mint a gyerekvállalás előtt. Ránk innentől kezdve anyaként, és nem nőként tekintenek, és egy egyedülálló anya nem tud csak úgy leakasztani egy férfit, akit újra közel mer engedni magához, míg egy férfi csak elmegy egy bárba és felszedi az első nőt… Még egyszer mondom: ez nem így működik, együtt vállalták a gyereket/gyerekeket, együtt is kell felnevelni, szeretetben, boldogságban.

Minden elismerésem azoknak a nőknek, akik nem önszántukból maradtak egyedül a gyerekekkel, nem csúsztak le a lejtőn, hanem a gyerekeik miatt talpon maradtak, összeszedték minden erejüket, és kívánom nekik, hogy rájuk találjon a boldogság, és a sors kompenzálja őket a hatalmas fájdalom és csalódás után…

Halász-Szabó Klaudia
Diós Könyvek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!