Megújul a szobi háziorvosi rendelő

Kívül-belül megújul a szobi háziorvosi rendelő és új eszközöket is használhatnak majd az orvosok. A fejlesztésnek köszönhetően könnyebbé válik az ellátás és korszerűbb körülmények között várakozhatnak a betegek. A fejlesztésre mintegy 60 millió forint támogatást kapott Szob a kormánytól.

Kívül-belül megújul a szobi háziorvosi rendelő és új eszközöket is használhatnak majd az orvosok. A fejlesztésnek köszönhetően könnyebbé válik az ellátás és korszerűbb körülmények között várakozhatnak a betegek. A fejlesztésre mintegy 60 millió forint támogatást kapott Szob a kormánytól.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselőjelöltje a Hídlapnak elmondta, hogy a térségben a legtöbb forrást az egészségügyre fordítják. A választókörzetben összesen 11 településen újulnak meg a rendelőépületek. Kiemelte a váci kórház felújítását, amelyre 5 milliárd 600 millió forintot fordítanak majd.

Dudás Bernadett háziorvos elmondta: a támogatásnak köszönhetően a szobi orvosi rendelő épülete teljesen megújul kívül-belül, lesz mentőbeálló és parkolni is jobban lehet majd az autóval érkezőknek. Új eszközöket is kapnak az orvosok, többek között egész napos EKG és vérnyomásmérő áll majd rendelkezésükre.

Rétvári Bence hozzátette: az orvosi rendelő felújításán kívül számos beruházás valósul meg a városban. Az egyik legjelentősebb fejlesztés Szobon a tanuszoda építése, amely 360 millió forintos forrásból valósul meg. A Duna-parton egy hatpályás, feszített víztükrű medencét használhatnak majd a gyerekek és a környékben élők. Ennek átadására heteken belül sor kerül.

A politikus elmondta, hogy szintén központi forrásból valósul meg a külterületi utak fejlesztése Szobon, amelyre 99 millió forint áll a város rendelkezésére. Ez nem a csak a település, de a turizmus szempontjából is fontos, hiszen kisvasúttal, kerékpározással, kirándulással nagyon vonzó kiinduló helyszínt tud nyújtani Szob a távolabbról érkezőknek. Emellett belterületi utak is megújulhatnak, amelyre egy kimagaslóan nagy összeget szánt a kormány, 86 millió forintot.

A művelődési ház korszerűsítésére 50 millió forint jut és a plébánia műemlékorgonájának felújítására is sor kerül. Utóbbira a püspökségen keresztül 15 millió forint kormányzati támogatást kapott a helyi egyházi közösség.

Ferencz Gyöngyi, Szob polgármestere hozzátette: mindezek mellett mintegy 10 millió forint támogatást kapott az önkormányzat bölcsőde kialakítására. Illetve csónakházat is építhet a település a Kajak-Kenu Szövetség és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programnak köszönhetően.

A polgármester elmondta, hogy a pályázatok sorát ezekkel még nem fejezték be, hiszen több projekt még elbírálás alatt van. Többek között egészségfejlesztési irodára, illetve az óvoda felújítására is pályázott Szob.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!