Blanka, Bianka

Hídlap

Több utat is felújítottak Szobon

Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

Hirdetések

Az ünnepségen Rétvári Bence országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Szobon nem ez az egyetlen fejlesztés, ami megvalósul, szinte kézzel fogható, hogy a település erősödik.

Ismertette, hogy a belterületi utak rendbetétele mellett hamarosan átadják az új uszodát, külterületi utak is megújulnak és az egészségház fejlesztésére is sor kerül 60 millió forintból. Emellett a művelődési ház korszerűsítésére 50 millió forintot kapott a település és bölcsőde kialakítására is lehetőség nyílt.

A képviselő kiemelte, hogy ezek a beruházások mind költségvetési támogatásból valósulhatnak meg, amely azt jelenti, hogy az ország stabil lábakon áll.

Ferencz Gyöngyi, Szob polgármestere úgy fogalmazott: a XXI. században elengedhetetlen az, hogy egy településen megfelelő minőségű, járható utak legyenek. Régóta tervben volt már a Meggyfa utca rendbetétele, az út javítása, a vízelvezetés megoldása.

A polgármester emlékeztetett a kormány korábbi döntésére, amely szerint 80 milliárd forintot különített el Pest-megyei fejlesztésekre, a kompenzációs keretből. Ennek egyik célja az volt, hogy belterületi utakat újítsanak fel, építsenek meg több településen. Ezt a lehetőséget ragadta meg a szobi önkormányzat, amelynek köszönhetően 86 millió forint támogatást nyert el. Ehhez mintegy 5 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat.

A projekt keretében a Meggyfa utcát szilárd aszfalt burkolattal látták el és járdát is kialakítottak, az Arany János utca és a Diófa utcai átkötésnél felújították az útalapot és az aszfaltburkolatot, valamint rendezték a temető előtti közlekedési területeket.

A Csallóköz utcában szintén felújították az útalapot, az aszfaltburkolatot és a járdát, valamint megoldódott a belvíz elvezetés is.

Ezen kívül felújították még a Petőfi és a Bányatelep utca útjait is.

Hirdetések