Számos beruházás valósulhat meg Kemence térségében

Kemence, Bernecebaráti, Perőcsény és Tésa lakosságát várta Völner Pál államtitkár és Rétvári Bence, a körzet országgyűlési képviselő-jelöltje szerdán. A politikusok a települések polgármestereivel közösen számoltak be a térség fejlesztéseiről és felhívták a figyelmet az április 8-ai választás tétjére.

Kemence, Bernecebaráti, Perőcsény és Tésa lakosságát várta Völner Pál államtitkár és Rétvári Bence, a körzet országgyűlési képviselő-jelöltje szerdán. A politikusok a települések polgármestereivel közösen számoltak be a térség fejlesztéseiről és felhívták a figyelmet az április 8-ai választás tétjére.

Völner Pál a bevándorlással kapcsolatban azt mondta: a kormány tevékenységének köszönhetően távol van tőlünk gyakorlatban a migráns probléma, de szeretnénk megmutatni, hogy milyen következményekkel járhat. Más országokban jól látható ez akár a bűnözés, akár a terrorizmus területén – fogalmazott.

Az államtitkár az előadásában kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben számos fejlesztés valósult meg. Hangsúlyozta, hogy továbbra is ezekre a célokra szeretnék fordítani a forrásokat, és nem pedig olyan tömegeknek az iskolázására, eltartására, akik nem tudnak hozzájárulni az ország boldogulásához.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselő-jelöltje a fórumon beszélt azokról a veszélyekről, amelyeket a bevándorlás jelent. Azt mondta, hogy ez a választás nem négy évre szól, hanem arról, hogy évtizedek múlva meg tudjuk-e védeni gyermekeinket, unokáinkat és az európai kultúrát.

Úgy fogalmazott: a választások tétje, hogy Magyarország ne bevándorló ország legyen, hanem magyar ország maradjon.

A telt házas rendezvényen jelen voltak a térség településeinek polgármesterei, akik beszámoltak a környék fejlesztéseiről.

Kemencén többek között megújul az egészségház, felújítják a kül- és belterületi utakat és több intézmény energetikai korszerűsítése is megvalósul.

Bernecebarátinak 2010 óta 621 millió forintot sikerült pályázat útján megnyerni, ebből jelentős volt a település életében a közmunka program. 112 millió forintból önfenntartó gazdálkodás indult el a községben. A rendezvényen elhangzott, hogy számos olyan beruházás valósult vagy valósulhat meg a következő hónapokban, amelyek mind a lakosság érdekeit szolgálják. Ilyen például az óvoda, az idősotthon energetikai korszerűsítése, az orvosi rendelő felújítása vagy a bölcsőde kialakítása.

Perőcsényben mintegy 190 millió forint jutott útfelújításra és építésre, 40 millió forint a patakfal megerősítésére, lehetőség nyílt a könyvtár bővítésére, a ravatalozó felújítására és a polgármesteri hivatal épületében egy rendezvényterem kialakítására. Emellett a temetőben urnafal építésére is nyertek támogatást.

Tésán szintén várhatóak energetikai korszerűsítések, megújul a faluház, az orvosi rendelő és a polgármesteri hivatal. Lehetőség nyílt a belterületi utak javítására és a Vámosmikolát Tésával összekötő útszakasz felújítása is várható a közeljövőben. A rendezvényen elhangzott, hogy a településen ekkora volumenű beruházások még soha nem valósultak meg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!