Hatalmas bombákat találtak Párkányban

Négy működő, száz kilogrammos bombát találtak Párkányban. Jelenleg a környék evakuálása zajlik - adta hírül a Bumm.sk. A portál úgy értesült, hogy a szakemberek keresik azt a helyszínt, ahol teljes biztonságban tudják majd a bombákat megsemmisíteni.

Négy működő, száz kilogrammos bombát találtak Párkányban. Jelenleg a környék evakuálása zajlik – adta hírül a Bumm.sk. A portál úgy értesült, hogy a szakemberek keresik azt a helyszínt, ahol teljes biztonságban tudják majd a bombákat megsemmisíteni.

A hírportál szerint az Űrhajós utcában már megkezdték az evakuálást, a lakosokat a tűzoltóság buszával szállítják el és frissítőt is biztosítanak számukra. A legújabb hírek szerint a bombákat egy a kutyáját sétáltató férfi találta meg. Ő előbb csak egy kisebb robbanószerkezetet vett észre, mikor elszaladó kutyája után sietett, majd miután értesítette a rendőrséget, az átvizsgálás során találták meg a százkilós bombákat.

A négy, hatalmas méretű orosz bomba még a második világháború után maradt a környéken, a repülőbombák mellett kézigránátokat is találtak.

A bumm.sk szerint országos szinten is az egyik legnagyobb bomba felfedezéséről lehet szó.

(bumm, Facebook)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!