Felszámolják a hajléktalan zugokat Esztergomban

Megelégelte a közrendet zavaró problémákat a város, ezért a hajléktalan-ügy kezelésében újabb határozott intézkedések történtek egyrészt jogszabály-módosítással, másrészt azonnali fizikai megoldásokkal.

Megelégelte a közrendet zavaró problémákat a város, ezért a hajléktalan-ügy kezelésében újabb határozott intézkedések történtek egyrészt jogszabály-módosítással, másrészt azonnali fizikai megoldásokkal.

Az önkormányzat 4 városrészt érintő tiltó rendelkezést hozott az életvitelszerű közterületi tartózkodás ellen és tovább folytatta a hajléktalan zugok felszámolását is. Újabb zugra került rács a Szent Tamás-hegyi „barlangok” és a Bástya-áruház árufeltöltési szintje után a Gondnoksági Csoport munkatársainak a kivitelezésében.

Az Imaház utcában, a városi pinceingatlan lezárásával is akadályozza már az életvitelszerű közterületi tartózkodást az önkormányzat. A Várhegy oldalában pedig kigallyaztak egy feljáró lépcsőt, hogy a szociális ellátó rendszer felé tereljék az utcán élőket.

Az árkádok alatti üzletek előtti frekventált téren is parkrendezés történt, ahogy a Pöttyös téren is ritkult az örökzöldek rejtek adó lombozata. A Prímás-szigeten a Zöld-Út Kft. bontott el az önkormányzat megrendelésére egy hajléktalanok által illegálisan elfoglalt ingatlant a Pézsa Tibor Sportcsarnok melletti területen.

Feljelentések is történtek hajléktalanok főtéri megbotránkoztató és közszeméremsértő magatartásai miatt. Ezek az intézkedések mellett a rendőrség is sűrűbben járőrözik a belvárosban. A közterület-felügyelet munkatársai pedig arra kérik a város polgárait, hogy tegyenek feljelentést a nyugodt életvitelt zavaró egyénekkel szemben, hogy visszaszoruljon a koldulás, a kéregetés, a köztisztasági szabálysértés és az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése.

A város célja, hogy a szociális szolgálatok munkatársai mentálhigiénés segítséggel minél több hajléktalansági létformába került embertársunkat terelhessenek vissza a munka világába.

A döntésekről itt olvashat bővebben:
http://www.esztergom.hu/index.php/main/page/cikk/felszamoljak-a-hajlektalan-zugokat-4831

Forrás: Esztergom Város Önkormányzata

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!