Máté, Mirella

Hídlap

Balassa Bálintra emlékeztek Esztergomban

Balassa Bálint halálának 424-ik évfordulójára emlékeztek szerda délután Esztergomban. Az esemény keretében koszorúkat helyeztek el a költő szobránál, majd a Katona István utcában lévő emléktáblánál méltatták a magyar irodalom első jelentős alkotóját.

Hirdetések

Prof. Prokopp Mária, a Balassa Bálint Társaság elnöke beszédében a fiatalokhoz szólt. Azt mondta: mindenkinek úgy kell teljesítenie, felkészülnie a családban és az iskolában, mint annak idején Balassa tette. Szívvel-lélekkel harcolni és követni az álmaikat. Ez hozta Balassát is Esztergomba.

Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesületének elnöke méltatta az írót és felidézte munkásságának, életének fontosabb állomásait.

Az eseményen Esztergom diákjai is jelen voltak, akik a Kecskés Együttessel közösen énekeltek el megzenésített Balassa verseket.

Fotók

Hirdetések
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap