Nárcisz

Hídlap

Kutyákat bántalmaztak Nagybörzsönyben

Egy kiskorú fiú bántalmazott két kutyát néhány nappal ezelőtt Nagybörzsönyben. Erről videó is készült, amely a közösségi oldalon nagy felháborodást keltett. A felvételen az látható, ahogy a fiú dobálja és rugdossa a kutyákat, vélhetően viadalra akarja őket rávenni. Az ügyben feljelentés történt.

Hirdetések

Szinte futótűzként terjedt a közösségi oldalon az a videó, amelyen egy nagyobb testű kutyához vág hozzá többször egy kisebb testű kutyát egy fiatal fiú Nagybörzsönyben. A felvétel hatalmas port kavart az interneten, a többség felháborítónak tartja a benne szereplő, általános iskolás fiú viselkedését.

A videó eljutott az Országos Állatvédőrség Alapítványhoz, akik a Váci Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve a helyszínre indultak, hogy a feltehetően életveszélyben lévő, esetleg sérült kutyákat kiszabadítsák.

Tornóczky Anita, az alapítvány elnöke elmondta, hogy amikor a településre értek, kiderült, hogy a videó felvétel egy héttel korábban készült és azóta a kistestű kutyát már többször látták, épségben, sérülések nélkül. Megtudták, hogy a helyi vendégház vette pártfogásba, chipeltették, beoltották, etették, viszont sokat csavargott.

A másik, Közép-ázsiai juhászkutya jellegű eb, amely a videón látható, a bántalmazó fiú családjáé, viszont őt sem találták a helyszínen. A rendőrség munkatársaival közösen megkezdték a keresésüket.

Tornóczky Anita elmondta, hogy mindkét állatot épségben megtalálták, a kicsit, ivartalanítási kötelezettséggel már örökbe is fogadta egy helyi hölgy, a nagytestű kutya pedig az Állatvédőrség gondozásába került, tulajdonjoga jelenleg még tisztázatlan.

Az ügyben az állatvédő szervezet megtette a feljelentést állatkínzás miatt.

András Tamás rendőr őrnagytól, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az eset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja. Az esettel összefüggésben feljelentés érkezett a rendőrségre, a rendőrök két gyermekkorú személyt hallgattak meg az ügyhöz kapcsolódóan.

A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

https://www.facebook.com/allatvedorseg/videos/1963765400302661/

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap