Előd

Hídlap

A Motorosk is lehetnek Angyalok

Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

Hirdetések

A részvételi díj 2.000 forint, melyért cserébe a kezdeményezés logójával ellátott matricát kapnak a regisztrálók, amivel részt vesznek a rendezvényen. Az eseményre minden évben készítenek logóval ellátott pólókat is, melyek megvásárlásával szintén a kórház támogatását biztosítják. A bevétel teljes összegét az esztergomi kórháznak ajánlják fel.

Az első évben, 2015-ben 189 motoros jött el a felvonulásra (389.000 forint jött össze), támogatva ezzel a kórházat. A második évben már 418 motoros csatlakozott (862.500 forintot gyűjtöttek), tavaly pedig 437-en ültek motorra és álltak a kezdeményezés mellé, és több mint 1.217.600 forintot gyűjtöttek össze.

2016-ban az országban egyedülállóan, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház megkapta az első Motorosbarát Kórház címet, melyet szintén a jótékonysági rendezvény kapcsán kezdeményeztek, és értek el a szervezők.

Az idei esemény június 23-án, reggel 9 órakor kezdődik (2510 Dorog, Esztergomi út 125.), a felvonulás délben indul.

A motorosok Dorogon tesznek egy kört, majd bemennek Esztergomba, és a kórház udvarán mindenki tesz egy tiszteletkört. A kórház vezetősége fogadja őket. A felvonulás Sárisápon ér véget (közel 40 km a túra), ahol ebéddel, majd négy koncerttel, vetélkedőkkel várják a vendégeket.

Idén is lesz véradás, valamint egy mentőtiszt az egész rendezvény ideje alatt oktatást tart az érdeklődő motorosoknak az újraélesztésről és egyéb segítségnyújtásról.

Lehotay Kata szervező úgy fogalmazott: büszkén és örömmel mondhatjuk, hogy kezdeményezésünk társadalmi hatása óriásira nőtte ki magát ! Nem is az anyagi része, pedig szép összeget gyűjtöttünk már össze a kórház javára, hanem sokkal inkább az a pozitív hatás a kimagasló, amit elérünk az emberekben.

Hirdetések