Szabina

Hídlap

Világbajnoki 5. helyen végeztek a táti gyerekek

Az esztergomi Mozdulat Táncművészeti Egyesület növendékei és tanárai június második hétvégéjén Prágába utaztak, az IDO által szervezett Jazz, illetve Modern és Kortárs tánc Világbajnokságra.

Hirdetések

Az egyesület 4 koreográfiával mutatkozott be a versenyen. Barics Rebeka modern gyermek szólóban 11., Kuborczik Réka junior jazz szólóban 15., Kreisz Kata Sára és Mihalovits Panka junior modern duóban szintén 11. helyen végeztek az igen színvonalas megmérettetésen.

Negyedik produkciójuk az öt főből álló gyermek modern kiscsoport, nem csak hazánkat, hanem Tátot is képviselte, hiszen mind az öten helyi lányok. Csonka Bítia, Janoschek Dóra, Kupeczik Zselyke, Simon Adél és Zrínyi Zoé, végül a világbajnoki 5. helyet szerezték meg Sonkután Rita koreográfiájával.

A táncpedagógus ezúton szeretné megköszönni a gyerekek és szüleik nevében Tát Város Önkormányzatának támogatását, amely nélkül nem tudtak volna részt venni a nemzetközi versenyen.

Forrás, fotó: tatkultur.hu

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap