Máté, Mirella

Hídlap

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája a Duna Múzeumban

Az időjárás kegyére is szükség volt ahhoz, hogy a szombaton megrendezésre került, országos rendezvénysorozat esztergomi eseményei ilyen jól sikerüljenek. A Duna Múzeumban – ahogy minden évben – idén is extra programokkal várták a látogatókat.

Hirdetések

Bár az átalakítás miatt zárva tartó állandó kiállítás tereit idén nélkülöznie kellett a vendégeknek, nem okozott csalódást sem az esztergomiaknak, sem a messzebbről érkezőknek.

Az Európai Közép Galériában rendhagyó hajómakett kiállítást rendeztek – sok olyan műtárgyat felvonultatva, melyet eddig nem láthattak a múzeumbarátok. Működő morze berendezéssel lehetett üzenni egymásnak, de akinek ez kevés volt, olyat láthatott, amilyet Esztergomban eddig soha: a projektoros okoshomokozó apák és gyerekek kedvencévé vált villámgyorsan.

A kamaraszínpadon kora este a Figurina árnyékszínház produkcióját figyelhették kicsik és nagyok, 9 órától pedig a Vad Balaton című természetfilm esztergomi premiervetítésén ültek tömött sorok a kertmoziban.

A kézműves foglalkozások a kisebbek körében örvendtek hatalmas sikernek, soha ennyien nem vettek még részt egy este ezeken a programokon. Az Annus&Doma Acoustic elnevezésű helyi formáció fülbemászó slágereket tolmácsolt egész éjjel a fröccsteraszon ücsörgő vendégeknek.

Az intézmény reményei szerint jövőre, a Múzeumok Éjszakáján már az új állandó kiállítást is „birtokba vehetik” a látogatók.

forrás, fotó: Duna Múzeum

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap