Fegyvert fogott szomszédjára a dömösi férfi – VIDEÓ

Belterületen lőtt vaddisznót egy férfi Dömösön, majd az élettelen állatot hazahúzta, otthon pedig fegyvert fogott a szomszédjára. Mindezt kamera rögzítette, a felvételt megmutatjuk Önöknek!

Belterületen lőtt vaddisznót egy férfi Dömösön, majd az élettelen állatot hazahúzta, otthon pedig fegyvert fogott a szomszédjára. Mindezt kamera rögzítette, a felvételt megmutatjuk Önöknek!

Márton András és családja madármentéssel foglalkozik, már többször beszámoltunk sikeres állatmentő akcióikról, munkájukról. A kertjük állandóan tele van madarakkal, az udvar közepén egy, szintén mentett gólya fészkel. Az állatvédők webkamerán keresztül figyelik az állatokat.

Július 6-án este egy lövésre lettek figyelmesek, úgy tűnt, nem messze a házuktól, a dömösi prépostságnál dördült a fegyver. Egyből tárcsázták a segélyhívó vonalat és elmondták, mit tapasztaltak. Válaszként azt kapták, hogy Dömös belterületén, önkormányzati engedéllyel, éjjeli vadászat folyik az elszaporodott vaddisznók miatt.

Márton András a Hídlapnak azt mondta, nem találkozott olyan önkormányzati közleménnyel, hirdetménnyel, amely felhívná erre a helyiek figyelmét. Pedig a házától néhány méterre, turisták által sűrűn látogatott területen lőnek.

A család néhány perccel a lövés után arra lett figyelmes, hogy az állatok figyelésére használt kamera mozgást érzékelt az utcán. A felvételen az látható, ahogy egy férfi egy kötélen, élettelen vaddisznó tetemet húz maga után a földön, vállán átvetve pedig egy fegyver.

Amikor a madármentő felesége kiment és rákérdezett a férfinál, hogy mi történt, az fegyvert emelt rá és vélhetően célzási szándékkal megvilágította az asszonyt. (Szerk.: a vadászok közvetlenül a lövés előtt fénnyel vakítják el az állatokat.)

Az első rémület után a család rendőrt hívott, a kiérkező járőröknek megmutatták a felvételt, át is adták másolatban, valamint panaszt tettek lőfegyverrel való visszaélés, életveszélyes fenyegetés miatt.
Július 13-ról 14-re virradó éjjel, hajnal 2 óra 40 perckor a korábban fegyverrel fenyegetőző férfi becsengetett Mártonékhoz, és közölte, hogy hívhatják megint a rendőröket, most kezd nyúzni egy süldőt, amit most lőtt, és hogy Márton és a családja “megdöglik” – tudtuk meg Márton Andrástól.

Az újabb incidens okán a család feljelentés kiegészítést tett és kérte a rendőrséget, hogy a dömösi belterületi vadászatra való engedélyt a vizsgálat lezárásáig függessze fel, a fegyverrel fenyegetőző férfi fegyvertartási engedélyét azonnal vonják vissza, mivel láthatóan nem ura az indulatainak, veszélyes.

Az esettel kapcsolatban megkeressük az illetékes rendőrkapitányságot, illetve a dömösi önkormányzatot is. Amint választ kaptunk, közöljük Önökkel.

A rögzített felvételt itt tekinthetik meg:
https://www.youtube.com/watch?v=BIGHGR7cXHQ&feature=youtu.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!