Teljesen akadálymentes település lett Ipolytölgyes

Teljesen megújul a járdahálózat Ipolytölgyesen. A beruházással a település nagy részén kiváló minőségű járdát használhatnak a helyiek, és a község szinte teljesen akadálymentessé válik. A munkálatok hamarosan befejeződnek.

Teljesen megújul a járdahálózat Ipolytölgyesen. A beruházással a település nagy részén kiváló minőségű járdát használhatnak a helyiek, és a község szinte teljesen akadálymentessé válik. A munkálatok hamarosan befejeződnek.

Befejezéshez közeledik a járdák felújítása Ipolytölgyesen. Talán egész Európában nincs olyan település, ahol a mozgássérültek aránya olyan magas lenne a helyi lakosság körében, mint Ipolytölgyesen. E rendkívüli arányra egyszerű a magyarázat: a mintegy háromszáz állandó lakos mellett a Katolikus Szeretetszolgálat itt működő Szent Erzsébet Otthonában él százötven, halmozottan sérült személy, akiknek a zöme mozgássérült. Ez a tény ad különleges jelentőséget a járdák meglétének és minőségének Ipolytölgyesen.

Radnai Bertalan polgármester elmondta, hogy a végéhez közeledő önkormányzati ciklusban sok féle fejlesztés valósult meg, de a leglátványosabb, a járdák megújítása terén tapasztalható. A jelenleg folyó munkával, a falut átszelő 1201-es főút keleti oldalán épülő járdával a járdahálózat 95%-a lesz kiváló minőségű.

Csupán a templom közelében hiányzik még egy száz méteres szakasz, ami a jövő év elején kialakítandó új tér része lesz.

A 2015-ben kezdődött munkálatok az önkormányzat saját költségvetéséből valósultak meg, amit a falu határában működő Mono Ipolyfabric Kft. által fizetett iparűzési adó tett lehetővé.

A járdák felújításában a közmunka program dolgozói is kivették a részüket. Elsősorban a rövidebb, hiányzó szakaszok építését végezték el. Ipolytölgyes így szinte teljesen akadálymentesnek tekinthető településsé vált.

Valamennyi közforgalmú bejárat a kerekes székkel közlekedők számára is használható. Ennek elérését megkönnyítette a falu fekvése az Ipoly völgyében. A sík terület azonban a csapadékvíz elvezetésében jelent nehézséget. A járdák felújítása során az önkormányzat az ereszcsatornák vizének elvezetésére is nagy gondot fordított.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!