Szabina

Hídlap

Felszentelték az új harangot Bajnán

Felszentelték az új harangot a bajnai temetőben június 29-én. A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjukat felajánlva döntöttek úgy, hogy harangot készíttetnek a településre, amelynek hangjára utolsó útjára kísérhetik szeretteiket a helyiek.

Hirdetések

Pallagi Tibor polgármester a szentelési ünnepségen elmondta, hogy ez a lélekharang érces hangjával kíséri utolsó útjára szeretteinket felekezettől függetlenül.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk: a ravatalozó felújításakor fogalmazódott meg a képviselő- testületben, hogy építtessenek haranglábat, abba pedig egy lélekharangot.

A polgármester kifejtette, hogy csaknem két évig keresték a harangot, megszólítva a ferences rendet, környékbeli plébániákat, még az erdélyi barátaikat is, de sikertelenül jártak.

Ekkor a testület úgy döntött, hogy a tiszteletdíjukat felajánlják a harang öntetésére, így Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester műhelyében elkészült a 22 kilogrammos Bajnai Lélekharang.

A harang felirata: “TOTUS TUUS – EGÉSZEN A TIED”

Fotó: Bajna Község Önkormányzata

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap