Utoljára kerül megrendezésre Piliscséven a Hard Dog Race

Ma már szinte minden aktív kutyás életet élő gazdi ismeri a Hard Dog Race futamot, mely egy olyan egyedülálló kutyás akadályfutó verseny, ahol gazdik és kutyák együtt teljesítik a kitűzött távot, épített és természetes terepakadályokat legyőzve.

A Hard Dog Race kutyás akadályfutó verseny 2016-os debütálása óta futamról futamra töretlen népszerűségnek és egyre több résztvevőnek örvend itthoni és külföldi versenyein egyaránt. A Hard Dog Race ötlete 2014-ben született Púza András, volt kutyavezető tűzszerész, afganisztáni veterán fejében. András 2016-ig formálta és tökéletesítette terveit, míg 2016 júniusában elindult az első próbafutam Piliscséven a Motocross Centrum területén. A papírra vetett álomból így lett kézzel fogható valóság.

Ma már szinte minden aktív kutyás életet élő gazdi ismeri a Hard Dog Race futamot, mely egy olyan egyedülálló kutyás akadályfutó verseny, ahol gazdik és kutyák együtt teljesítik a kitűzött távot, épített és természetes terepakadályokat legyőzve. A Hard Dog Race jelenleg Base (16 km, 16 akadály), Wild (12 km, 22 akadály) és Junior (2 km, 8 akadály) futamokat indít évente egy alkalommal.

A Hard Dog Race első nyílt versenyére 2016 októberében került sor melyet 2017 tavaszán egy hivatalos Base futam, majd ősszel a Wild futam követett. Az első versenytől kezdve a HDR neve összefonódott Piliscsévvel, a Motocross Centrum homokos, óriási kihívásokat és lehetőségeket rejtő pályájával. A helyszín biztosíték volt a kemény próbatételeket és változatos feladatokat tartogató futamokra, valamint kiváló helyszínt biztosított az eseményt kiszolgáló és biztosító infrastruktúrának és a verseny fesztivál területére kitelepülő kísérő szolgáltatásoknak.

A Hard Dog Race alapítója és szervezői hosszas mérlegelés és tervezés után bejelentették, hogy a 2018-as szezonnal lezárul egy fontos szakasz a versenysorozat életében és ebben az évben elbúcsúznak Piliscsévtől és a Motocross Centrumtól. A 2019-es futamok már egy új helyszínen kerülnek megrendezésre, melyről egyelőre semmilyen információt nem közöltek a szervezők.

Púza András, a HDR alapítója és főszervezője az alábbiakat közölte a változással kapcsolatban:

„ Az idei szezonnal elköszönünk a Piliscsévi pályától. Köszönettel tartozunk a Piliscsévnek és a Motocross Centrumnak, amiért befogadtak és lehetővé tették, hogy a születés utáni első bukdácsoló gyerekcipőben megtett lépéseink itt valósulhassanak meg. Nagyon sok segítséget kaptunk, mindig szeretettel gondolunk vissza erre a helyre, és azt sem zárom ki, hogy egy különleges futamra még visszatérünk, de úgy érezzük, hogy eljött az ideje a változásnak. A 2019-es szezon már új helyszínen fog indulni. A szeptemberi Wild futamunk tehát a búcsú kör lesz mindannyiunk számára”

A Hard Dog Race piliscsévi búcsúfutamaira sok újdonsággal és meglepetéssel készülnek a szervezők, hogy a versenyzők és a látogatók is egy felejthetetlen eseménnyel és élménnyel búcsúzzanak a pályától. A futamokra augusztus 26-ig lehet nevezni online, vagy személyesen a helyszínen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!