Felújítják az esztergomi Montágh iskolát

A 240 sajátos nevelési igényű tanulót gondozó esztergomi Montágh iskolában 400 millió forintot meghaladó bővítési és felújítási program kezdődött meg - tájékoztatta szerdán az intézmény vezetője az MTI-t.

A 240 sajátos nevelési igényű tanulót gondozó esztergomi Montágh iskolában 400 millió forintot meghaladó bővítési és felújítási program kezdődött meg – tájékoztatta szerdán az intézmény vezetője az MTI-t.

Bodrogai Tibor elmondta, az esztergomi önkormányzat 115 millió forintos támogatásából idén őszig új cseréptető kerül az épületre, az egyik szárny eddig hasznosítatlan tetőterében pedig 550 négyzetméteren új fejlesztő- és szaktantermeket alakítanak ki.

Az intézmény 280 millió forintot nyert el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiahatékonysági pályázatán, abból az összegből 2019 végéig kicserélik az elavult ablakokat és szigetelik az iskola falait.

A Klebelsberg Központ 17 millió forintos támogatásával tavasszal új kazánt állítottak üzembe, mellyel jelentős energiaköltség takarítható meg.

Romanek Etelka (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere az MTI-nek elmondta, a következő képviselő-testületi ülésen kezdeményezi, hogy az önkormányzat támogassa egy akadálymentes lift beépítését. A beruházás megkönnyítené a Montágh iskola működését, amely az esztergomi és a dorogi járásban élő 240 tanulója mellett – utazó gyógypedagógusaival – ötven kilométeres körzetben biztosít ellátást a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.

MTI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!