Nárcisz

Hídlap

Letartóztatásban a Mindszenty József emlékszobrát megrongáló férfi

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Komáromban három hét alatt lottózót, családi házat és emlékszobrot rongált meg.

Hirdetések

A gyanúsított 2018. augusztus 18- a, és 19-e között Komárom belvárosában egy lottózó üvegablakát törte be egy térkődarabbal, amellyel 300.000,- Ft kárt okozott.

A férfi ezután 2018. augusztus 24-e, és 25-e között egy baltával a Jézus Szíve Katolikus Templom előtt lévő Mindszenty József hercegprímás és bíboros, tömör süttői mészkőből készült 2 méter magas teljes alakos emlékszoborra mért több ütést, melynek következtében a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek, abban így 5.000.000,- Ft kárt okozott.

Ezt követően a gyanúsított 2018. augusztus 27. napján a délelőtti órákban egy betonvassal egy családi ház ablakát, redőnyét, párkányát rongálta meg, ezzel 100.000,- Ft kárt okozott.

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű személy, legutóbb 2017. július 3. napján szabadult szabadságvesztés büntetéséből.

A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a letartóztatást egy hónap időtartamra elrendelte, mert fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén egyrészt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, másrészt a hatóság elől megszökne, harmadrészt a bizonyítást veszélyeztetné.

A nyomozó hatóság a szobor megrongálása miatt az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő védett kulturális javak körébe tartozó tárgy megsemmisítésével elkövetett rongálás bűntette miatt, valamint a családi ház megrongálása miatt a három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folytatja a nyomozást.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap