Blanka, Bianka

Hídlap

Újabb ősbemutatóra invitál a Babits Mihály Kamaraszínház

2018. november 6-án 19 órakor a Babits Mihály Kamaraszínház újabb színdarab-bemutatóját láthatja a nagyérdemű. Vörös István Találkozások önmagammal című művét Bacsa Ildikó és Kéner Gabriella előadásában Kaj Ádám társulatalapító rendezte. Az előadás a Művelődés Házában (2500 Esztergom, Imaház u. 2/A) látható, jegyár: 2500 Ft.

Hirdetések

Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét? Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása. A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekciójára teszünk kísérletet. Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket. Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk?

Igen is, nem is.

Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig. A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.

 

Hirdetések