Vasárnap este érkeznek az első hópihék

A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat. A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

Vasárnap estétől nedvesebb levegő érkezése valószínűsíthető, így hétfőre virradóra az erősen megnövekvő felhőzetből több helyen – nagyobb eséllyel északon, északnyugaton – is előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás, helyenként havas eső. A fagypont körüli, részben az alatti hőmérsékletben a hegyvidéki területek mellett síkvidéken is vékony hólepel boríthatja be a tájat.

Ez – ha ki is alakul – egyelőre nem lesz tartós, hétfőn napközben mindenhol olvadni fog. Keddre érkezhet egy mediterrán ciklon széllel, jelentősebb csapadékkal, de ennek tér- és időbeli lefolyása, valamint halmazállapota most még meglehetősen bizonytalan.

Forrás: Időkép

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!