Adventi programok Esztergom környékén

Az Advent alkalmából idén is több program várja az érdeklődőket decemberben.

Az Advent alkalmából idén is több program várja az érdeklődőket decemberben.

Dorogon december 1-jén, szombaton 16:30-kor a Kaláka Együttes “Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Hősök terén, majd 17 órakor az adventi ökumenikus gyertyagyújtás következik.
December 8-án, szombaton 15 órakor Szeretetlánc címen jótékonysági kézműves vásárt rendeznek az óvodák szervezésében az Otthon téren. 17 órakor pedig Farkas Éva Üvegek című kiállítása tekinthető meg a Dorogi Galériában.
December 15-én, szombaton 17 órakor Luca napján karácsony felé címmel német nemzetiségi műsoros estet szerveznek a Dorogi József Attila Művelődési Házban.
Az adventi rendezvénysorozatot december 22-én, szombaton 18 órakor a Karácsonyi Gála zárja a Dorogi József Attila Művelődési Házban.

Esztergomban december 1-jén, a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül az egy hónapon át tartó adventi rendezvénysorozat. A programok között szerepel Mikulás Nap, közös gyertyagyújtások, illetve sztárfellépők koncertjei. Az érdeklődőket továbbá ingyenes korcsolyapálya, kézműves és portékás standok várják.
A Keresztény Múzeum adventi rendezvényét december 2-án, vasárnap, 16 órától a Gobelin teremben tartja.
A Duna Múzeumban december 8-án, szombaton 10 és 13 óra között ajtó vagy ablakdísz, karácsonyi képeslap és méhviasz gyertya készítéssel várják az érdeklődőket. Jelen lesznek a Duna Ipoly Nemzeti Park kollégái is, akiktől megtudhatják, mivel etessék a madarakat a téli időszakban.

Lábatlanon december 2-án, vasárnap 14 órakor adventi vásár veszi kezdetét a Gerenday Közösségi Házban.

Nyergesújfalun december 1-jén, szombaton 15 órakor megkezdődik a Városi Advent. Kézműves vásár, mesesarok és kézműves foglalkozás vár a gyermekekre, valamint Bangó Miklós kiállítás megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Kernstok Galériában.
December 1-én, szombaton 17:30-kor közös adventi gyertyagyújtásra várnak mindenkit a Szent István téren.

Piliscséven december 2-án, vasárnap 16 órakor amerikai pónilovas felvonulás, adventi mesepark és gyertyagyújtás várja a településre látogatókat. Gyülekező a Piliscsévi Aranykapu Óvoda és Bölcsődében lesz.

Sárisápon december 1-jén, szombaton 19 órakor a Magyarock Dalszínház előadásában lesz látható az Isten pénze musical a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.
December 15-én 18 órai kezdettel és december 16-án 14 és 15 órakor a Diótörő mesebalett kápráztatja el nézőközönségét a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.

Süttőn december 9-én, vasárnap 15 órakor adventi vásár lesz az Áprily téren.

Táton december 2-án, vasárnap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a Táti Kultúrház hagyományos adventi vására. Fényfestés, zeneszó, mézeskalács és forralt bor és számos ajándéktárgy fogadja a betérőket. A mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett, 10 és 18 óra között a gyerekek adventi díszeket készíthetnek, mézeskalácsot díszíthetnek és részt vehetnek a társasjáték bemutatón és Haraszti Andor csokoládémester foglalkozásán. A legkisebbeket Kerekítő foglalkozás várja, 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai várják a gyerekeket a könyvtárban.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!