Alfonz

Hídlap

Megújult az orvosi rendelő Leányváron

Leányváron megújult a háziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak helyet adó rendelő épülete. A beruházásra 27 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert a település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

Hirdetések

Az ellátásnak helyt adó két épület műszaki színvonala már nem felelt meg a mai kor követelményeinek. A felújítás során a külső falakat és födémet hőszigetelték, az azbeszt palatetőt és a külső nyílászárókat lecserélték, a teljes belső padlószerkezet megújult, valamint a fűtési rendszert is kicserélték, korszerű zárt égésterű kazánt beépítve.

A projekt megvalósításával a szolgálati lakás méretét csökkentették, új helyiségeket alakítva ki a hatékonyabb ellátás érdekében. A támogatás segítségével külön védőnői tanácsadó helyiség, különnemű vizesblokk és akadálymentes mellékhelyiség, az orvosi rendelőben pedig az asszisztens számára önálló helyiség került kialakításra. Megvalósult ezen kívül az épület külső-belső akadálymentesítése is, az energiahatékonyság növelése céljából ezen kívül napkollektorokat is telepítettek a szakemberek. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

A fotó illusztráció, forrás: Keresztesi Balázs

Hirdetések
  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap