Kipróbáltuk a térség mobilapplikációját

A közelmúltban jelent meg az Aktív Dunamente névre hallgató mobilalkalmazás, amelyet letöltve a messziről jött vándorok is megismerkedhetnek térségünkkel. Nem túlzás kijelenteni, hoy Esztergomnak is szüksége lenne hasonló innovatív megoldásokra, ugyanis egy osztálykiránduló csoportnak készített applikáción kívül másra is lenne igény.

A közelmúltban jelent meg az Aktív Dunamente névre hallgató mobilalkalmazás, amelyet letöltve a messziről jött vándorok egy csapásra megismerkedhetnek térségünkkel. Nem túlzás kijelenteni, hoy Esztergomnak is szüksége lenne hasonló innovatív megoldásokra, ugyanis egy osztálykiránduló csoportnak készített applikáción kívül másra is lenne igény.

Dorog és térségében egyre nagyobb figyelmet fordítanak a térségi turizmus fejlesztésére. Erre jó példa ez az applikáció is, amely nyolc települést mutat be részletesebben. Mivel az Országos Kéktúra is érinti a településeket, a bakancsos turisták számára is jó szolgálatot tehet az applikáció, hiszen ha idejekorán beesteledik, viszonylag könnyen és gyorsan találhatnak szálláshelyeket maguknak.

Az alkalmazás révén a helyi látványosságok is reflektorfénybe kerülhetnek: a térséget átszövő bányászati hagyományok megismerése mellett a volt csolnoki rabtáborról is olvashatunk, de aktuális térségi programokkal is találkozhatunk.

Jelzésértékű, hogy több kistelepülésnek sikerült megelőznie Esztergomot. Egy huszonhét ezres lélekszámú városban talán arra is kellene figyelmet fordítani, hogy hogyan aknázzák ki az innovatív megoldásokban rejlő lehetőségeket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!