Felülvizsgálják a zöldterületen parkolásról szóló rendeletet

Felülvizsgálják a zöldterületen való parkolásról szóló rendeletet - hangzott el a február 21-i testületi ülésen. Ezzel némi halovány remény is felcsillant, a lakosok pedig bíznak abban, hogy a márciusi egyeztetések után hosszútávú megoldás születhet az esztergomi parkolási problémák ügyében.

Felülvizsgálják a zöldterületen való parkolásról szóló rendeletet – hangzott el a február 21-i testületi ülésen. Ezzel némi halovány remény is felcsillant, a lakosok pedig bíznak abban, hogy a márciusi egyeztetések után hosszútávú megoldás születhet az esztergomi parkolási problémák ügyében.

Csütörtökön délelőtt újra összeültek a testület: Erős Gábor képviselő arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a zöldterületen parkolással kapcsolatban több olyan lakossági bejelentés érkezett, amely miatt érdemes lenne újratárgyalni az erről szóló rendeletet. Mint arról korábban beszámoltunk, a testület tavaly decemberben döntött úgy, hogy ezentúl a zöldterületen parkoló autók tulajdonosait szabálysértési bírsággal sújthatják, amely természetes személyek esetén 100 ezer forintra, míg cégek esetében 200 ezer forintra is rúghat.

A város parkolási problémáinak tudatában kijelenthetjük, hogy a rendeletmódosítás elhamarkodott lépés volt, hiszen a lakosok – természetesen néhány kivételtől eltekintve – legtöbbször azért kénytelenek tiltott területen megállni a járműveikkel, mert máshol már nem férnek el. A lakótelepek parkolói régóta nem elégítik ki az igényeket és a városközpontban is gyakran hatalmas tumultus alakul ki.

Vegyünk egy egyszerű példát. A Szentgyörgymezői Olvasókörben egy kellemes pénteki napon kiállítást rendeznek, amelyre többen is autóval érkeznek. Közülük biztosan lesznek olyanok, akik már csak több száz méterrel távolabb, vagy a zöld gyepen tudnak megállni. A rendelet értelmében ők akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatok.

Hogy hogyan oldódhat meg a jelenlegi helyzet, arról nincsenek információink, mindenesetre biztató, hogy Romanek Etelka polgármester támogatja a felvetést és a március 11-i képviselő-testületi ülésen ismét napirendre tűzi a rendeletet.

(Fotóillusztráció: Pistonheads.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!