Dömötör

Hídlap

Elbontják a mozaikképet a szakközépiskola homlokzatáról

A képviselő testület döntésen értelmében elbontják a Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája utca felőli homlokzatáról Óvári László festőművész mozaikképe. A döntés az oktatási intézmény kérésére született, ahol az épületenergetikai korszerűsítés után nem helyezik vissza az alkotást.

Hirdetések

Február 21-én több fontos napirendi pontot tárgyalt a város képviselő-testülete. Az ülésen többek között határozatot hoztak arról, hogy eltávolítják a Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája bejárata feletti mozaikképet, amely rossz állapotban van. Az Óvári László által 1972-ben készített Szakmunkásképzés című alkotás elbontását az intézmény kezdeményezte. Információink szerint javában zajlik az épület energetikai korszerűsítésének tervezése, a felújítást követően pedig az iskola vezetése nem kívánja visszahelyezni a mozaikképet.

(Fotó: TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap