Szekeresné Wieland Ilona kapta az Esztergom Sportjáért Életműdíjat

Szekeresné Wieland Ilona, a Dobó Katalin Gimnázium korábbi testnevelő tanárát vehette át az idei Sportbálon az Esztergom Sportjáért Életműdíjat. Az elismert pedagógust volt kollégája, Tóth Kálmánné méltatta, aki megjegyezte: sikerekben gazdag életútja példaként állhat a fiatalabb generációk előtt.

Szekeresné Wieland Ilona, a Dobó Katalin Gimnázium korábbi testnevelő tanára vehette át az idei Sportbálon az Esztergom Sportjáért Életműdíjat. Az elismert pedagógust volt kollégája, Tóth Kálmánné méltatta, aki megjegyezte: sikerekben gazdag életútja példaként állhat a fiatalabb generációk előtt.

2012-ben az esztergomi sportegyesületek alapították közösen az Esztergom Sportjáért Életműdíjat, amellyel azokat a személyeket tüntetik ki, akik a város sportéletében legalább öt évtizeden keresztül meghatározó szerepet játszottak. Az alapítók szavazati alapján az elismerést a Dobó Katalin Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára, Szekeresné Wieland Ilona vehette át.

A gálán Tóth Kálmánné, Tücsi néni méltatta a díjazottat, akinek a sport az élete szerves részévé vált. Szekeresné Wieland Ilona úgy fogalmazott, hogy Tücsi nénivel közösen magas szintre emelték a gimnázium sportéletét, óráikon minőségi oktatásban részesítették diákjaikat. Zárásként megjegyezte, reméli, hogy volt tanítványai alátámasztják mindezt.
akik reményeik szerint alátámasztják mindezt.

A méltatás után Bánhidy László, Erős Gábor, köznevelési, ifjúsági és sport bizottsági elnök, valamint Markó Béla, korábbi díjazott együtt adta át Szekeresné Wieland Ilonának az elismerést.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!