Orsolya

Hídlap

Szekeresné Wieland Ilona kapta az Esztergom Sportjáért Életműdíjat

Szekeresné Wieland Ilona, a Dobó Katalin Gimnázium korábbi testnevelő tanára vehette át az idei Sportbálon az Esztergom Sportjáért Életműdíjat. Az elismert pedagógust volt kollégája, Tóth Kálmánné méltatta, aki megjegyezte: sikerekben gazdag életútja példaként állhat a fiatalabb generációk előtt.

Hirdetések

2012-ben az esztergomi sportegyesületek alapították közösen az Esztergom Sportjáért Életműdíjat, amellyel azokat a személyeket tüntetik ki, akik a város sportéletében legalább öt évtizeden keresztül meghatározó szerepet játszottak. Az alapítók szavazati alapján az elismerést a Dobó Katalin Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára, Szekeresné Wieland Ilona vehette át.

A gálán Tóth Kálmánné, Tücsi néni méltatta a díjazottat, akinek a sport az élete szerves részévé vált. Szekeresné Wieland Ilona úgy fogalmazott, hogy Tücsi nénivel közösen magas szintre emelték a gimnázium sportéletét, óráikon minőségi oktatásban részesítették diákjaikat. Zárásként megjegyezte, reméli, hogy volt tanítványai alátámasztják mindezt.
akik reményeik szerint alátámasztják mindezt.

A méltatás után Bánhidy László, Erős Gábor, köznevelési, ifjúsági és sport bizottsági elnök, valamint Markó Béla, korábbi díjazott együtt adta át Szekeresné Wieland Ilonának az elismerést.

Hirdetések