Orsolya

Hídlap

Újra üzemelhet a közétkeztetésért korábban végző lábatlani vendéglő

Újra engedélyezték a lábatlani Hullám Vendéglő egységeinek működését – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalának tájékoztatójában. Az önkormányzat a lábatlani tömeges megbetegedések után új közétkeztetési pályázatot írt ki, amelyre nem hívták meg a korábbi szolgáltatót.

Hirdetések

Mint arról korábban beszámoltunk, február első napjaiban több mint kétszázan betegedtek meg a Duna-parti településen. A laborvizsgálatok után kiderült, hogy a közétkeztetést végző cég levesében Bacillus cereus nevű kórokozót találtak, amely az emberről emberre terjedő Calici vírussal együtt felelt a hányásos-hasmenéses esetekért.

A képviselő-testület rendkívül ülésen döntött arról, hogy a szülői munkaközösség véleményét figyelembe véve új közétkeztetési pályázatot ír ki, amelyre nem kapott meghívást a korábbi szolgáltató. A LábatlaNEWS internetes csoportban olvasható, hogy kormányhivatali döntés értelmében az étterem újból megkezdte működését.

(Fotó: Pixabay.com)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap