Újra üzemelhet a közétkeztetésért korábban végző lábatlani vendéglő

Újra engedélyezték a lábatlani Hullám Vendéglő egységeinek működését - olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalának tájékoztatójában. Az önkormányzat a lábatlani tömeges megbetegedések után új közétkeztetési pályázatot írt ki, amelyre nem hívták meg a korábbi szolgáltatót.

Újra engedélyezték a lábatlani Hullám Vendéglő egységeinek működését – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalának tájékoztatójában. Az önkormányzat a lábatlani tömeges megbetegedések után új közétkeztetési pályázatot írt ki, amelyre nem hívták meg a korábbi szolgáltatót.

Mint arról korábban beszámoltunk, február első napjaiban több mint kétszázan betegedtek meg a Duna-parti településen. A laborvizsgálatok után kiderült, hogy a közétkeztetést végző cég levesében Bacillus cereus nevű kórokozót találtak, amely az emberről emberre terjedő Calici vírussal együtt felelt a hányásos-hasmenéses esetekért.

A képviselő-testület rendkívül ülésen döntött arról, hogy a szülői munkaközösség véleményét figyelembe véve új közétkeztetési pályázatot ír ki, amelyre nem kapott meghívást a korábbi szolgáltató. A LábatlaNEWS internetes csoportban olvasható, hogy kormányhivatali döntés értelmében az étterem újból megkezdte működését.

(Fotó: Pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!