Szabina

Hídlap

Amerika kapitánnyal búcsúztatták a telet Karván

A Karvai Kultúrházban rendezték meg a hagyományos Télbúcsúztató Karnevált, amelyen a hercegnők, szivárványos unikornis és Jack Sparrow mellett Amerika kapitány, valamint Vasember is megfordult. A hangulatos maszkabálon a Szervező Anyukák csapata ezúttal is színvonalas produkcióval szórakoztatta a közönséget.

Hirdetések

-Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll! – zengett a hangfalakból Gryllus Vilmos ismert gyermekdala a Karvai Kultúrházban, amelyre bevonultak a díszes és ötletes jelmezbe öltözött gyermekek. Az önkormányzat és a kulturális bizottság hagyományos Télbúcsúztató
Karneválján huszonhét fiatal bújt maskarába, hogy jelképesen lezárják a farsangi időszakot.

Duka Gábor polgármester köszöntője után a színpadra járultak a gyermekek, akik egyesével be is mutatkoztak a közönségnek.

-Zsófika vagyok és Annának öltöztem – mondta icikét-picikét félve a kislány, aki a Jégvarázs című mese főhősének öltözött.

Kijelenthetjük, hogy a képregények a karvai gyermekek körében is tarolnak, hiszen Amerika Kapitány, Vasember is megelevenedett a maszkabálon. A fiatalok kreativitása nem ismert határt, ennek megfelelően a mezőnyben két lábon járó pattogatott kukoricával, szivárványos unikornissal és a Minecraft játékból ismert szellemmel is találkozhattunk.

Amíg a zsűri kiértékelte a szavazatokat, addig a gyermekek játékos vetélkedőn mérték össze erejüket, a szervezők pedig teával és forgácsfánkkal kedveskedtek a jelenlévőknek. A Szervező Anyukák idén is táncokkal színesítették a műsort, produkciójukkal pedig igazi karneváli hangulatot teremtettek a teremben.

A tánc után az eredményhirdetés következett, amelyen külön díjazták a jelmezverseny két legfiatalabb résztvevőjét. Az óvodások között a hatos számú kislány nyert, aki őzikének öltözött, míg a nagyobbak mezőnyében a 12-es számú fiú, aki a karnevál kedvéért lányruhába bújt. A szervezőknek köszönhetően természetesen azok a gyermekek is apró jutalomban részesültek, akik ezúttal nem végeztek dobogós helyen. A Télbúcsúztató Karnevál később diszkóval zárult.

További képek a maszkabálról: https://drive.google.com/drive/folders/1pkmd_-VBaSfqbcWZTEHvyXVn86kapuDT?usp=sharing

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap