Orsolya

Hídlap

176 millióból tervezik az EuroVelo 6 Esztergom és Komárom közötti szakaszát

A Speciálterv Építőmérnöki Kft., a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft., valamint a Partner Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az EuroVelo 6 kerékpárút Esztergom és Komárom közötti szakaszát. A munkálatok két részletben zajlanak majd: először Komárom és Dunaalmás, majd Lábatlan és Esztergom között építik meg a nyomvonalat.

Hirdetések

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kihirdette az EuroVelo 6 elnevezésű kerékpárút hálózat Esztergom és Komárom közötti szakaszára kiírt pályázat eredményét. A cég február 14-én kötött szerződést a nyertesekkel, vagyis a Speciálterv Építőmérnöki Kft., a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft., valamint a Partner Mérnöki Iroda Kft. vállalatokkal. A tervezés összköltsége mintegy 176 millió forintba kerül.

Az ajánlatkérő a beruházást két részre bontotta. Az első etap, a Komárom és Dunaalmás között húzódó szakaszon 91,9 millió, míg a második, Lábatlan és Esztergom közötti nyomvonal esetében 83,9 millió forintos tervezési költséggel számoltak. A beruházás során mintegy 44 kilométernyi kerékpárutat építenek.

Az EuroVelo 6 – amely az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel – több fontos európai folyó mentén halad és egyike annak a három vonalnak, amely érinti hazánkat. Ezzel a kalandorok a franciaországi Nantesből a kontinens gyönyörű tájait két keréken átszelve érkezhetnek meg a romániai Constancába.

Esztergomból jelenleg Búbánatvölgyig vezet kerékpárút, amely a későbbiekben megújulhat. Információink szerint a Dunakanyarban húzódó szakasz egyeztetései még jelenleg is zajlanak. Dömös határában például a 11-es főúton vezetne át a kerékpárút, ahol így minden bizonnyal forgalomlassító eszközöket is alkalmazhatnak.

(Fotó: Pixabay.com)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap