Szabina

Hídlap

Három futballpályányi terület égett vasárnap éjjel

Szombaton este nem sokkal éjfél előtt a Palatinus-tó közelében teljesített járőrszolgálatot az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség, amikor az Öböl Music Beach mögötti területen hatalmas füstre és fényekre figyeltek fel. A közös, összehangolt beavatkozásnak köszönhetően vasárnap éjjel sikerült megfékezni a lángokat.

Hirdetések

Mialatt a 117-es úton Kesztölc felől közeledtek a helyszínhez, rádión azonnal riasztották az Esztergomi Polgárőrséget, amelynek szolgálatot teljesítő tagjai Dorog felől mentek ki a tűzesethez. Az esztergom-kertvárosi polgárőröktől megtudtuk, hogy a katasztrófavédelemmel folyamatos telefonos összeköttetésben voltak, majd miután a helyszínre értek, látták, hogy nagyjából három focipálya nagyságú területen csaptak fel a lángok.

Az egységek versenyt futottak az idővel, hiszen a tűz gyorsan terjedt az üdülőövezeti házak irányába, némelyik kerítését el is érték. Az esztergomi csapat igencsak közel merészkedett és porral oltó eszközzel sikerült megfékezniük a lángokat. A kertvárosi brigád ez alatt a kiérkező tűzoltókkal karöltve egy kesztölc közelében található, sorompóval lezárt magánútról közelítette meg a területet. A helyszínre érve a lánglovagok kezükbe kapták felszereléseiket és megkezdték az oltási munkálatokat, amelyek mintegy 40 percig tartottak.

A csapat helyismerete miatt felhívta az Öböl Music Beach tulajdonosát is, aki az esti órákban drónt küldött a terület fölé, ezzel meg tudta határozni a tűz nagyságát. Minden elismerés megilleti őt, hiszen közreműködésével a csoportoknak sikerült eloltaniuk a tüzet.

(Fotó: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség Facebook oldal)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap