Szabina

Hídlap

Esztergom-kertvárosi polgárőröket tüntettek ki

A minap az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség öt tagját tüntették ki a tavalyi évben végzett kiemelkedő polgárőr szolgálatukért. A díjazottak a decemberben felavatott egyesületi irodájában vehették át az okleveleket és a díszes plaketteket Kun Csabától, a Komárom – Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől.

Hirdetések

Nagy László, az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség vezetője taggyűlést hívott össze szombaton az esztergom-kertvárosi irodájukba. A helyszínen elmondta, hogy korábban azért vette fel a kapcsolatot a megyei vezetéssel, hogy elismerhesse a 2018-ban kimagasló teljesítményt nyújtó önkéntesek munkáját.

A megbeszélésre ellátogatott Kun Csaba, a megyei polgárőr szövetség elnöke is, aki miután megismerte a csoport munkáját, átadta az elismeréseket a polgárőröknek. Dávid János, Kovács Gyula, Jeneses Imre, Pollák Roland és Takács Balázs az elmúlt esztendőben számtalan balesetnél teljesítettek szolgálatot, ugyanakkor eltűnt személyek keresésében is segédkeztek.

Nagy László, a helyi egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy bár mindenkit dicséret illet a kitartásáért, ők azok, akikre minden esetben számíthatott. A csoport az áramszolgáltatónak is több alkalommal segítséget nyújtott, hiszen a magasfeszültségű hálózat felújítási munkálatai alatt forgalomkorlátozást végeztek a polgárőrök.

Az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség legközelebb a március 15-i ünnepség, valamint március 23-24-i motocross versenyek biztosítását végzik majd.

(Fotó: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség Facebook oldal)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap