Gyártják a Budapest-Szob vasútvonal emeletes vonatait

Megérkeztek a Dunakeszi Járműjavítóba a Stadler által gyártott KISS emeletes motorvonatok kocsiszekrényei - olvasható a MÁV Facebook oldalán. Az első tizenegy darab, nagy kapacitású szerelvény még ebben az évben forgalomba állhat a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon.

Megérkeztek a Dunakeszi Járműjavítóba a Stadler által gyártott KISS emeletes motorvonatok kocsiszekrényei – olvasható a MÁV Facebook oldalán. Az első tizenegy darab, nagy kapacitású szerelvény még ebben az évben forgalomba állhat a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon.

A MÁV-Start Zrt. két éve kötött szerződést a vasúti szerelvényeket gyártó Stadler céggel: a megállapodás értelmében 40 darab hat részes motorvonat készül el a vállalat magyarországi üzemében. Az első tizenegy szerelvény kocsitestét és forgóvázát már legyártották Szolnokon, többségünk néhány napja érkezett meg Dunakeszire, ahol elkezdődhet az összeszerelési fázis.

Az üzembe helyezés után az emeletes motorvonatok Magyarországon elsőként a Budapest-Vác-Szob, valamint a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon közlekednek majd.

(Fotó: Molnár Zsolt, MÁV-START Zrt.)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!