Szabina

Hídlap

Kitüntették Pallagi Tibor bajnai polgármestert

Eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatával tüntették ki Pallagi Tibor bajnai polgármestert. Az elismerést nemzeti ünnepünk alkalmából március 14-én dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át a díjazottnak a Belügyminisztérium Márványtermében.

Hirdetések

Pallagi Tibor 25 éve szolgálja községét: kezdetben képviselőként, 2002-2006 között alpolgármesterként, 2006 óta pedig polgármesteri szerepkörben segíti települését. Az eddigi három ciklusa alatt átgondolt fejlesztések, eredményes pályázatok jellemzik munkáját, vezetésével és a lakosokkal együttműködve számos fontos beruházás valósult meg.

A község tovább halad előre a fejlődés útján: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében közintézmények energetikai korszerűsítését, valamint csapadékvíz elvezető rendszert újították fel. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogramnak köszönhetően megújul büszkeségük, a Sándor-Metternich-kastély, április elején pedig elkezdődik a Hősök tere felújítása is.

(Fotó: Bajna Község Önkormányzatának információs oldala)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap