Ellák

Hídlap

Esztergomi diákok jutottak a mezei futóverseny országos döntőjébe

A Diákolimpia Mezei Futóverseny országos döntőjébe jutottak az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda, és Általános Iskola tanulói. Az ötvenegy fős alakulatból egyéniben Fiala Péter, Miszlai Mira, Wild Zsófia és Koppányi Boglárka kvalifikálta magát a fináléba, rajtuk kívül pedig két korosztályos csapat is továbbjutott.

Hirdetések

A napokban a kecskédi repülőtéren rendezték meg a Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei fináléját, amelyben az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ötvenegy tanulóval is képviseltette magát. Az oktatási intézmény minden évben szép eredményekkel zárja a megmérettetést és idén is szép sikerekkel zárták a rendezvényt.

A napos, mérsékelten szeles időben korosztályonként a leggyorsabb futók képviselték iskoláikat, akiknek célja az országos döntőbe jutás volt. Ehhez egyéniben az első négy, csapatban pedig az első két hely valamelyikét kellett megszerezniük. Fiala Péter várakozáson felül teljesített, ugyanis egyéniben első helyen végzett. Miszlai Mira második, Wild Zsófia harmadik, míg Koppányi Boglárka negyedik helyével szintén továbbjutott.

A csapatok között, a III. korcsoporban (2006-2007-es születésű versenyzők mezőnyében) a Viola Maja Mária, Borbély Luca, Koppányi Boglárka, Kritzer Dorina, Pintér Zsófia alkotta gárda második helyet szerezte meg. Szintén másodikként kvalifikálta magát a döntőbe a IV. korcsoportban (2004-2005) szereplő, Dombrády Dóra, Hamvas Léda, Rehovics Anna, Simó Anna Dorka, Vígh Boglárka alkotta csapat.

A finálét hagyományosan Gödöllőn rendezik meg 2019.04.10.-én.

(Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola Facebook oldal)

Hirdetések
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap
  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap