Százmillióból újul meg a verőcei szabadstrand

Százmillió forint támogatást nyert a verőcei önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Strandfelújítási Programjában a szabadstrandjuk fejlesztésére - tájékoztatta a lakosságot oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás során többek között fejlesztik a zöldterületet, lépcsős napozóteraszt is kialakítanak.

Százmillió forint támogatást nyert a verőcei önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Strandfelújítási Programjában a szabadstrandjuk fejlesztésére – tájékoztatta a lakosságot oldalán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás során többek között fejlesztik a zöldterületet, lépcsős napozóteraszt is kialakítanak.

Mint arról beszámoltunk, idén ötmilliárd forintnyi keretösszeggel folytatódik az országos strandfejlesztési program második üteme, amelynek keretében balatoni, Tisza-tavi és a Dunánál található partszakaszok újulhatnak meg. A nagymarosi lakosok után ezúttal a verőceiek örülhetnek: Rétvári Bence a közösségi oldalán jelentette be, hogy a verőcei önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert szabadstrandjuk fejlesztésére.

A beruházás során teljes egészében megújul a zöldterület, kialakítanak öltözőket, zuhanyzókat és vizesblokkokat is. Legalább 200 méteres lépcsős napozóterasz várja majd a látogatókat, ezen kívül tíz darab utcabútorral, öt darab árnyékolóval és több mint tíz darab nyugágy beszerzésével növelik a fürdőzők komfortérzetét.

A projekt részeként rendezik a parti sétányt, korszerűsítik a világítást, emellett elhelyeznek információs táblákat és ivókutat építenek ki. A kerékpárral érkezők számára tárolókat is elhelyeznek a strandon, a labdasportok szerelmeseit pedig strandröplabdapálya várja majd.

(Fotó: Rétvári Bence hivatalos oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!