Szabina

Hídlap

Ismét életbe lépett a súlykorlátozás az Ady Endre utcában

Dr. Szerencsés Gergely javaslatára visszahelyezték a 3,5 tonnás súlykorlátozást jelző közlekedési táblát az Ady Endre utcába – olvasható az esztergomi képviselő közösségi oldalán. Egyúttal kéri az érintett gépjárművek vezetőit, hogy vegyék figyelembe a korlátozást és ne hajtsanak be a 111-es főúttal párhuzamosan haladó útszakaszra.

Hirdetések

Az egyirányú Ady Endre utca a Sugár út és egyúttal a vasútállomás felől közlekedők számára valóságos alternatív útvonalként szolgál, ugyanis kikerülhetik a közlekedési lámpákat és a város központjában található, forgalmas körforgalmat. A Baross utcai csomópont építése előtt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek nem hajthattak be az útszakaszra, majd bizonyos időre lekerültek a táblák az oszlopokról.

Dr. Szerencsés Gergely képviselő a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosokat arról, hogy a kérésére újra visszakerültek a jelzőtáblák, így újra életbe lépett a korlátozás az Ady Endre utcában. Kéri az érintett járművek vezetőit, hogy ne hajtsanak be az útszakaszra.

(Fotó: Dr. Szerencsés Gergely képviselő közösségi oldala)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap