Szabina

Hídlap

Újra felcsaptak a lángok a kesztölci erdőben

Vasárnap délután ismét felcsaptak a lángok a Dorog és Kesztölc között található erdős területen. Az esztergom-kertvárosi polgárőrök az esztergomi társaikkal és a később kiérkező tűzoltókkal együtt másfél órányi megfeszített munka után tudták eloltani az újabb bozóttüzet.

Hirdetések

Néhány héttel ezelőtt már éjfélt ütött az óra, amikor az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség egységei furcsa fényekre figyeltek fel. Mint utóbb kiderült, lángra kapott a tarló és a tűz a későbbiekben már nyaralókat is veszélyeztetett. Akkor a tűzoltókkal együtt sikerült eloltaniuk a tüzet.

Vasárnap délután a polgárőrök negyed 2-kor a 117-es úton haladtak Kesztölc irányába, amikor felfigyelte az erdőből felszálló füstre. Nagy Lászlótól, a csapat vezetőjétől megtudtuk, hogy jó helyismeretüknek köszönhetően hamar a helyszínre értek és porral oltó eszközökkel megkezdték a munkálatokat.

A szél miatt a lángok iszonyatos sebességgel terjedtek a hétvégi házak irányába és szinte pillanatok alatt a tűz martalékává váltak a cserjék és a gyümölcsfák. A szolgálatot teljesítő polgárőrök elmondása szerint nagyjából két futballpályányi területen gyulladt meg a növényzet.

A Katasztrófavédelem értesítése után két tűzoltó egység, valamint újabb kertvárosi és esztergomi polgárőrök érkeztek a helyszínre, ahol az időközben az illegális szemétlerakóra átterjedt tüzet lapátokkal, porral oltó berendezésekkel sikerült megfékezniük.

(Fotó: Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség közösségi oldala)

Hirdetések

  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap