Felújítják a dorogi Zrínyi iskolát

Napokon belül pedig elkezdődhet a Zrínyi iskola felújítása - olvasható a dorogi önkormányzat honlapján. A tanítás zavartalan biztosítása érdekében az iskolába járó osztályokat egy másik önkormányzati intézményben, a Dorogi József Attila Művelődési Házban helyezik el.

Napokon belül pedig elkezdődhet a Zrínyi iskola felújítása – olvasható a dorogi önkormányzat honlapján. A tanítás zavartalan biztosítása érdekében az iskolába járó osztályokat egy másik önkormányzati intézményben, a Dorogi József Attila Művelődési Házban helyezik el.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 150 millió forint támogatást nyert a Zrínyi iskola felújítására, amellyel kapcsolatban a napokban zárult le két közbeszerzési eljárás. A többszintes épületet napokon belül felállványozzák, majd elkezdődik az ingatlan korszerűsítése.

Mint arról a hidlap.hu is beszámolt, tavaly nyáron feszített tempóban renoválták Dorog egy másik közoktatási intézményét, a sportcsarnok közelében található Petőfi iskolát, ahol a tanévnyitóra csak némi szerencsével készült el az épület.

Úgy tudjuk, hogy a rizikófaktorok miatt idén nem bízzák a véletlenre és már áprilisban elkezdődik a munka. Az osztályokat városi intézményekbe, köztük a Dorogi József Attila Művelődési Házba költöztetik, így a diákok a tanév utolsó hónapjait albérletben töltik majd. A tervek szerint szeptemberben avathatják fel a korszerűsített épületet.

A közleményből az is kiderül, hogy az önkormányzat saját költségéből a tetőszerkezetet is felújítja.

(Fotó: Wikipédia)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!