Lesújtó állapotban van az esztergom-kertvárosi játszótér

Néhány éve felújították, de már nem lehet használni a hintákat az esztergom-kertvárosi játszótéren - tudatta velünk egy olvasónk. A lakók úgy vélik, hogy elhanyagolják őket, hiszen amíg Esztergomban modern parkok várják a gyermekeket, a "kertvárosiaknak" be kell érniük egy leharcolt területtel.

Néhány éve felújították, de már nem lehet használni a hintákat az esztergom-kertvárosi játszótéren – tudatta velünk egy olvasónk. A lakók úgy vélik, hogy elhanyagolják őket, hiszen amíg Esztergomban modern parkok várják a gyermekeket, a “kertvárosiaknak” be kell érniük egy leharcolt területtel.

Négy évvel ezelőtt indította el játszótér felújítási programját az önkormányzat, amelynek keretében több esztergomi, valamint pilisszentléleki és nem utolsó sorban az esztergom-kertvárosi Wesselényi utcában található park is megújult. Utóbbit 2015. augusztus 6-án ünnepélyesen is átadták a településrészen élőknek.

Az idilli állapot azonban nem tartott sokáig: egy olvasónk jelezte, hogy gyermekével a napokban hintázni szerettek volna egyet a Wesselényi utca melletti játszótéren, de némi meglepetésre meghiúsult az elképzelésük, az eszközöknek ugyanis csak hűlt helyüket találták. Lakossági információk szerint nem újkeletű a jelenség, mivel az egyre rosszabb állapotban lévő tartószerkezetek évek óta hinták nélkül árválkodnak.

Olvasónk és több kertvárosi lakos is úgy véli, hogy “mostoha gyermeke Esztergomnak a városrész”, emiatt a fejlesztésekből vajmi kevés érinti Esztergom-Kertvárost. Remélik, hogy valaki meghallja segélykiáltásukat és újra használhatóvá varázsolják a játszóteret.

Fotó: beküldött fénykép

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!