Daganatos betegek számára gyűjtenek adományokat

A Rákellenes Liga huszanharmadik alkalommal rendezi meg Szlovákia szerte az adománygyűjtést, amellyel a daganatos megbetegedésben szenvedőknek segíthetünk. A jeles napon a reggeli óráktól kezdve a városokból önkéntesek jelennek meg az utcákon - Párkányban a Műszaki, Szolgáltatások és Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai vállalják a nemes feladatot.

Szlovákia városaiban daganatos betegek javára gyűjtenek csütörtökön, a Nárciszok napján – olvasható a párkányi önkormányzat honlapján. A Rákellenes Liga szervezésében a Mária Valéria híd túlsó oldalán is gyűjtőperselyekbe helyezhetjük adományainkat, cserébe kitűzhető virágot kaphatunk.

A Rákellenes Liga huszanharmadik alkalommal rendezi meg Szlovákia-szerte az adománygyűjtést, amellyel a daganatos megbetegedésben szenvedőknek segíthetünk. A jeles napon a reggeli óráktól kezdve a városokból önkéntesek jelennek meg az utcákon – Párkányban a Műszaki, Szolgáltatások és Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai vállalják a nemes feladatot.

A dél-szlovákiai településen hat gyűjtőponton adományozhatunk kisebb-nagyobb összegeket a betegeknek: a LIDL, Terno és Billa szupermarketeken kívül az Aquarionál, a Kertész és a Jesensky utcában található rendelőintézeteknél találkozhatunk a kampányban résztvevő önkéntesekkel, akik a Rákellenes Liga szimbólumával ellátott sárga trikót viselnek “JA SOM” felirattal.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy olykor visszaélnek a lakosok bizalmával és csalók “utaznak a pénzükre”. Éppen ezért pontos leírást adtak arról, hogy hogyan is néz ki a valódi gyűjtőperselyek. Többek között a liga szimbóluma, QR kód, valamint a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma által kiadott gyűjtési regisztrációs szám is megtalálható a tárolódobozokon.

(Fotó: hippopx.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!