Lujza

Hídlap

Dorogi üzlet is csatlakozik a független lemezboltok napjához

Harminc ország mintegy ezer boltjában, köztük a dorogi Kvantum Recordsban is megrendezik szombaton a független lemezboltok napját, a Record Store Dayt (RSD). Idén minden eddiginél több hazai üzlet csatlakozik a világméretű kezdeményezéshez – írja az MTI.

Hirdetések

A Lemezboltok Napja (angolul: Record Store Day) az Amerikai Egyesült Államokból indult útjára tizenkét évvel ezelőtt. Célja, hogy felhívja a figyelmet a fennmaradásukért küzdő, független üzletek kulturális sokszínűségére. Mint ismert, az internet térnyerésével sokan a világhálón működő fájlcserélő alkalmazásokon keresztül jutnak hozzá a korongokhoz, nem kevés bevételkiesést okozva ezzel a lemezboltoknak.

A jeles nap alkalmából több száz különleges album jelenik meg: megvásárolhatjuk David Bowie három korongját, a Duran Duran 1984-es oaklandi koncertjének felvételét, de John Lennon, Queen és Rolling Stones limitált kiadványokat is. Több magyarországi helyszín mellett a dorogi Kvantum Recordsban is várják az érdeklődőket, ahol az aktuális készletet kedvezménnyel vásárolhatják meg, valamint az RSD-s lemezeket is fellelhetik.

A vinyl és a disco szerelmesei Dorogon a “Szeifert vs. Krash: 100 miles from home / Flört inside part 2” elnevezésű albumot is megszerezhetik, emellett kipróbálhatják a lemezmosást is.

(Fotó: recordstoreday.com)

Hirdetések